Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot448025.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Гуардиола призова за бързо решение по обвиненията към Ман Сити – Sportove
Намери ни
To Top

Гуардиола призова за бързо решение по обвиненията към Ман Сити

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола би искал финансовите обвинения срещу клуба да бъдат разгледани „възможно най-скоро“, пише агенция „Ройтерс“. 

Сити, който си осигури пета титла в английската Висша лига в последните шест сезона под ръководството на Гуардиола, през февруари бе обвинен в повече от 100 потенциални нарушения на финансовите правила на лигата между 2009-а и 2018 година. Клубът също така получи обвинение, че не съдейства на разследването от началото му през декември 2018-а, въпреки че отрича обвиненията.

 „Бих искал Висшата лига и съдиите да направят нещо възможно най-скоро“, каза Пеп Гуардиола пред репортери преди гостуването на Брайтън.


„Тогава, ако сме направили нещо нередно, всички ще го знаят, а при условия, че нещата са такива, каквито ние вярваме – по правилния начин, тогава хората трябва да спрат да говорят за това. Бихме искали това да стане още утре“, добави испанският футболен треньор. 

За Манчестър Сити, който беше придобит от базираната в Абу Даби City Football Group през 2008 година се твърди, че е нарушили правилата, свързани с предоставянето на точна финансова информация и „по-специално по отношение на приходите и оперативните разходи“. 

„Да се надяваме, че не са толкова заети и съдиите ще могат да видят двете страни и да решат, защото в крайна сметка знам какво сме спечелили честно на терена и нямам никакви съмнения. Да не чакаме две години. Защо нещата да не станат по-бързо“, заяви още Пеп Гуардиола, който няма планове да напуска клуба. 

Английският тим ще се изправи срещу италианския Интер във финала на Шампионската лига на 10 юни. Седмица по-рано, на 3 юни Сити ще играе срещу Манчестър Юнайтед в сблъсък за трофея в турнира ФА Къп в Англия.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558