Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot448021.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Сега Сунинен излезе фаворит за Хюндай – Sportove
Намери ни
To Top

Сега Сунинен излезе фаворит за Хюндай

Финландските медии обикновено не се поддават на спекулации и слухове, но винаги изключение – когато финландски пилоти се борят за място в заводски отбор в Световния рали шампионат (WRC). В този броят на контактите и източниците може да се сравни с изтичането на информация от Ферари.

До вчера се смяташе, че настоящият световен шампион в WRC2 Емил Линдхолм е фаворит да кара третата кола на Хюндай в бързите макадамови ралита в Естония и Финландия през лятото. От днес сутринта обаче финландските медии имат нов фаворит – Теему Сунинен, който кара за Хюндай в WRC2.


Според сайта Dirtfish, договорът на Сунинен е едва ли не готов, но мениджърът на пилота Тимо Юхки обясни, че все още не постигнал споразумение с отбора. Но пък Юхки потвърди, че по време на рали „Португалия” е провел решаващите преговори с шефовете на Хюндай. Миналата година Сунинен, който има опит като заводски пилот в М-Спорт, тества Rally1 автомобила на Хюндай във Финландия.

„Ще е интересно да видим какво ще мога да направя в тези две ралита – обясни Сунинен. – Готов съм. Ще имаме време за тестове преди „Естония” и „Финландия”. Ситуацията е 50 на 50, надявам се, че скоро ще разберем.”

От Хюндай вече потвърдиха, че в следващите две макадамови ралита: „Сардиния” и „Хюндай” третата кола ще е за ветерана Дани Сордо, като Сунинен със сигурност ще кара в WRC2 в Сардиния.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558