Намери ни
To Top

В Тотнъм съжаляват, че изпуснали Тен Хаг заради Конте

Ръководството на Тотнъм съжалява за недалновидното си решение да не проучи достатъчно възможността да назначи начело на отбора Ерик тен Хаг през 2021-а година, когато той е беше сред спряганите имена, съобщава “Футбол.Лондон”. 

Начелото на кампанията 2021/22 беше започната от “шпорите” след като начело на тима през лятото бе назначен Нуно Еспирито Санто. Португалският специалист обаче бе набързо отстранен след серия от слаби резултати, а на негово място лондончани взеха Антонио Конте.


Италианецът дойде с много сериозна визитка и успехи в различни тимове. Именно неговата склонност да разговаря с шефовете на Тотнъм набързо ги е отказала от това да бъдат разглеждани останалите опции, които са им били предложени. 

Сред тях е бил и Тен Хаг, който по това време все още бе начело на Аякс, но вече е бил взел решение да се раздели с отбора и да потърси ново предизвикателство, което стана и няколко месеца по-късно, когато пое Манчестър Юнайтед. Шефовете на “шпорите” не са разгледали особено настоятелно тази възможност, тъй като са се насочили изцяло към Конте. Впоследствие те се разделиха с италианеца, а Тен Хаг впечатли с представянето на неговия Манчестър Юнайтед от началото на тази кампания. 

Именно това е предизвикало и тези съжаления. В опит да бъде променен курса от последните години, когато се залагаше на сериозни имена, но те не успяха да донесат желаните успехи, сега за най-вероятен нов наставник на отбора се спряга Арне Слот, който преди дни изведе Фейенорд до титлата в Нидерландия.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол