Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot447427.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Спортинг не позволи на Бенфика да празнува на „Жозе Алваладе“ – Sportove
Намери ни
To Top

Спортинг не позволи на Бенфика да празнува на „Жозе Алваладе“

Голямото дерби на Лисабон между Спортинг и Бенфика не излъчи победител – 2:2. Домакините водеха с 2:0, но „орлите“ стигнаха до равенството с гол в добавеното време на младока Жоао Невеш. Точката не беше достатъчна за тима на Роджер Шмит, за да ликува като шампион на стадиона на вечния си съперник. 

В последния кръг Бенфика посреща Санта Клара и се нуждае от победа или равенство, за да узакони 38-ата си титла.


При равен брой точки с Порто, „орлите“ ще са шампиони заради по-добрата си голова разлика. Единственият вариант Порто да стъпи на върха е „драконите“ да спечелят срещу Витория (Гимараеш), а Бенфика да загуби от Санта Клара.

Крайният резултат от дуела на „Жозе Алваладе“ е разочароващ в по-голяма степен за Спортинг. Тимът на Рубен Аморим окончателно загуби шансовете си да завърши на трето място и ще трябва да се задоволи с участие в Лига Европа през следващия сезон за сметка на Брага, който ще играе в квалификациите на Шампионската лига.

Спортинг беше по-добрият отбор до почивката. Първото попадение падна чак в 39-ата минута, когато Тринкао се възползва от грешка в защитата на домакините, прояви търпение и прати топката под гредата за 1:0. В 44-ата минута 19-годишният защитник Осман Диоманде скочи най-високо в наказателното поле след центриране от корнер и удвои аванса на „лъвовете“.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558