Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot447235.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Спарта (Прага) и Мартин Минчев на точка от титлата в Чехия след победа в ново градско дерби – Sportove
Намери ни
To Top

Спарта (Прага) и Мартин Минчев на точка от титлата в Чехия след победа в ново градско дерби

Отборът на Спарта (Прага), където се състезава българинът Мартин Минчев, спечели с 2:1 в мач от третия кръг на плейофите в чешката Фортуна лига срещу съгражданите си от Бохемианс 1905 и направи решителна крачка към спечелването на титлата.

Самият Минчев започна като титуляр и остана в срещата до 77-ата минута, когато бе заменен от Кристоф Данек.

Иначе мачът не се разви през цялото време по план за отбора на Мичев. Първото полувреме завърши при нулево равенство, а през втората част първи удариха техните съперници от Бохемианс 1905, когато в 58-ата минута Адам Янош откри резултата.


Спарта (Прага) обаче реши да не се примирява с негативния развой на събитията и отборът получи правото да изпълни 11-метров наказателен след малко повече от 10 минути след като изостана в резултата. Зад топката застана един от редовните реализатори на отбора този сезон – Ладислав Крейчи II, който не сбърка и изравни резултата в 69-ата минута.

Подобно на мача срещу Славия (Прага) от миналия кръг и тук не се размина с късна драма. Двубоят отиваше към равенство, което в известен смисъл също устройваше играчите на Спарта (Прага) в борбата за титлата, но съотборниците на Минчев решиха да посегнат към пълния комплект от точки. Те бяха възнаградени за усилията си и в 85-ата минута стигнаха до победата след като Ян Кухта за втори път порази вратата на Бохемианс 1905.

Няколко часа по-късно тимът на Славия (Прага) стигна до успех също с 2:1 срещу Виктория (Пилзен) и остана в борбата за титлата, но още в следващият кръг Минчев и компания могат да си подсигурят златните медали, ако спечелят дори само точка. Тогава те ще гостуват на Словачко, докато Славия (Прага) ще има визита на Сигма (Оломоуц).


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558