Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot447097.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Леклер: Постигнахме целите си със SF-23, но Ред Бул свършиха по-добра работа – Sportove
Намери ни
To Top

Леклер: Постигнахме целите си със SF-23, но Ред Бул свършиха по-добра работа

Сезон 2023 не започна по най-добрия начин за тима на Ферари, който след първите пет кръга за годината има само един подиум на своята сметка, дошъл в Гран При на Азербайджан, в която Шарл Леклер завърши трети в състезанието, в което потегли от полпозишъна.

Уикендът в Баку обаче си остава единственият по-позитивен за Скудерията, която имаше проблеми от различно естество в Бахрейн, Саудитска Арабия, Австралия и Маями. В същото време тимът на Ред Бул записа пет победи в първите пет основни старта за годината, а четири от тях бяха двойни.

Така след първите пет кръга за годината разликата между Ред Бул и Ферари в класиране при конструкторите е цели 146 точки в полза на „биковете“.


Преди 12 месеца двата тима бяха разделяни от само шест пункта в полза на Ферари.

Леклер обаче вярва, че това отстъпление на „Черните кончета“ не се дължи толкова на лошата работа, която са свършили в Маранело при създаването на SF-23. По думите на монегаска италианският тим е постигнал своите цели с новия си модел, но крачката, която Ред Бул са направили през зимата е била много голяма.

„Колата ни прави това, което очаквахме от нея, така че не е като ние да сме свършили лоша работа, постигнахме цели те си. Но за съжаление Ред Бул направиха два пъти по-голяма стъпка напред спрямо нас, така че може би сме си били поставили грешни цели.

„Има няколко неща, които знаем, че трябва да подобрим в бъдеще и това ми дава увереност за бъдещето. Освен това сега разбирам защо сме в това положение. Уверен съм в бъдещето, може би не в краткосрочен план, защото разликата с Ред Бул е голяма, но съм сигурен, че ще ги настигнем.

„Не искам да казвам кога ще се случи това, но ние ще работим възможно най-усилено, за да стане възможно най-скоро. Разглеждаме и нашата концепция, все още е твърде рано да си правим заключения. Да, тя не работи по начина, по който искахме, но това не означава, че ние трябва да правим генерални промени. Имаме идея по какво трябва да работим, за да настигнем Ред Бул“, каза Леклер.

От началото на годината тимът на Ферари по-скоро е част от битката за второто място в конструкторския шампионат. В нея Скудерията изостава с 24 точки от Астън Мартин и с 18 от Мерцедес.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558