Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot446933.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Ян Блахович е фаворит срещу Алекс Перейра – Sportove
Намери ни
To Top

Ян Блахович е фаворит срещу Алекс Перейра

Бившият шампион в средна категория на UFC Алекс Перейра е считан за аутсайдер в дебюта му в по-високата дивизия до 93 килограма.

Бразилецът ще се изправи срещу бившият носител на пояса в полутежка категория Ян Блахович на събитието UFC 291 на 29-и юли в Солт Лейк Сити. Американските букмейкъри дават коефициент 2,05 на бившият кикбоксьор и 1,8 на поляка.

В последната си изява в октагона Перейра беше нокаутиран от неговия дългогодишен враг Израел Адесаня. След тази битка той обяви, че ще се качи в полутежка категория.

“Блахович е тежък съперник. Всички знаят, че е силен навсякъде, но мисля, че това ще е добър двубой за мен. Хората си мислят, че трябва да имам лесен двубой за дебют в полутежка категория, но това не е така”, коментира Перейра пред bjpenn.com.

Перейра е бивш шампион на най-елитната кикбокс верига в света GLORY в две категории. В има едва девет срещи, а до битка за титлата в UFC стигна след само три победи в организацията.

Ян Влахович има 29 победи в 39 професионални срещи. В последните си 10 срещи има само 2 загуби и 1 равенство. Той получи шанс да си върне титлата при 93-килограмовите през декември, 2022-а, но не успя да победи Магомед Анкалаев. Битката им завърши с равенство и така нито един от тях на спечели пояса. Няколко седмици след това Джамал Хил надделя над Гловър Тешейра и стана шампион на UFC.

Ощр от категория Бойни Спортове


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558