Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot446665.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Съставът на Манчестър Сити е близо три пъти по-скъп от този на Интер – Sportove
Намери ни
To Top

Съставът на Манчестър Сити е близо три пъти по-скъп от този на Интер

За всички добре запознати фенове е ясно, че разликата в бюджетите на Манчестър Сити и Интер е огромна. От “Гадзета дело спорт” все пак решиха да определят точния размер на разликата в двата състава, като направиха съпоставка на похарчените от двата финалиста в Шампионската лига за всички техни настоящи играчи.

За своите 24-ма футболисти от първия си състав Интер е похарчил през годините 296 млн. евро, сочат сметките на изданието.


Междувременно, английският шампион е отделил общата сума от 885,8 млн. евро за входящи трансфери, за да оформи сегашния си състав. Така разликата между двата бюджета е близо три пъти в полза на “гражданите” или точно 589,8 млн. евро. Най-много пари “нерадзурите” са дали за своя халф – Николо Барела (37 млн. евро). Любопитното е, че цели 13 играчи на “небесносините” са по-скъпи от италианския национал, като класацията се оглавява от Джак Грийлиш (115 млн. евро). Трябва да се отбележи, че Интер има шестима играчи с нула евро като трансферна сума за привличането им, докато в Сити тези футболисти са петима. В този случай става въпрос или за свободни агенти, или за юноши на клубовете.

Междувременно, вестникът се погрижи и да определи колко пари ще спечели “Змията” след сензационното си достигане до финала на ШЛ, след като дори в клуба бяха предвидили в бюджета си тимът да завърши трети в своята група след Байерн (Мюнхен) и Барселона. Въпросната сума е 101,1 млн. евро, като тя може да набъбне с още 4,5 млн. евро при триумф в Истанбул. От всички натрупани до момента средства 57,5 млн. евро са от бонусите за резултатите на отбора, 15,6 млн. са от основния награден фонд, 12 млн. идват от телевизионните права, а останалите 16 млн. са благодарение на историческия рейтинг на миланския клуб.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558