Намери ни
To Top

Алегри: Ще трябва да покажем характер и ясен ум

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри сподели очакванията си за реванша срещу Севиля от 1/2-финала в Лига Европа. Първата среща завърши при резултат 1:1, така че всичко ще се реши на „Рамон Санчес Писхуан“. Затова наставникът предупреди играчите си, че ако искат да играят на финала, ще трябва да покажат характер и ясен ум.

„Трябва да се фокусираме върху това, което се случва на терена.


Имаме да играем мач и целият отбор иска да стигне до финала на този фолклорен сезон. Утре ще трябва да покажем характер и усен ум. Когато си толкова близо до финалната линия, искаш да я преминеш директно, но трябва да бъдем спокойни. Аз не съм гръмоотвод за отбора, целият отбор се бори, за да стигне до тук. Утре имаме страхотен шанс да стигнем до нов финал, което би било чудесно. Играчите знаят колко важен двубой предстои, така че няма нужда да ги надъхвам, а дори трябва да ги успокоя, иначе рискуваме да преобърнем колата. Вече сме играли тук и знаем техните силни и слаби страни. Очаквам да имаме повече пространства, за да им създадем проблеми, но ще трябва да покажем характер, когато сме с топка в крака“, заяви Алегри.

Алегри вече изведе Юве до финал в Шампионската лига, а сега има шанс да го стори и в Лига Европа.

„Ентусиазмът е същият. Надявам се да празнуваме утре вечер. Всеки иска да участва в подобни мачове, само в тях може да се усети такова вълнение. Това бе луд сезон, в който всеки ден бяхме с различен точков актив. Освен работата ни на терена, трябваше да мислим и за много неща извън него. Ние обаче приехме предизвикателството и се справихме добре. Винаги съм повтарял, че най-важното бе да си свършим работата на терена“, добави наставникът.

Той обаче отказа да сподели какви тактически уловки е подготвил за утрешния мач.

„Най-важното е, че отборът е в добро физическо състояние. Утре ще определя състава. Имам колебание за защитата, едно в халфовата линия, както и едно в атака. Това ще бъде дълъг мач и резервите ще са също толкова важни, колкото и титулярите“, завърши специалистът.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол