Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot446431.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Балкан показа шампионски дух и обърна серията с ЦСКА – Sportove
Намери ни
To Top

Балкан показа шампионски дух и обърна серията с ЦСКА

Актуалният шампион на България Балкан вече е на само една победа от достигането до финала в Националната баскетболна лига и през настоящия сезон. Тимът на Петър Златанович постигна пълен обрат в серията си срещу ЦСКА, след като тази вечер преодоля „армейците“ с крайното 85:70 (27:21, 14:19, 24:16, 20:14) в столицата. По този начин „зелените“ повеждат с 2-1 победи в серията и ще могат да довършат своя съперник още в петък, когато ще се проведе четвъртият мач, отново на територията на ЦСКА.

ПЪРВА ЧЕТВЪРТ:

И двата тима се опитваха да залагат на бърза игра на високи обороти в откривашите минути от срещата, което водеше до постоянни размени на кошове от едната и другата страна.


Балкан рачиташе изцяло на крилото Денг Адел, който вкара първите 7 точки за отбора си, докато от другата страна Брандън Йънг се вихреше за ЦСКА – 7:7. Балкан бе отборът, който постоянно взимаш превес от едно притежание над своя съперник, най-вече благодарение на Адел, който показа защо е играл в НБА и личната му сметка набъбна до 12 точки при 15:18 в полза на ботевградчани. 

Към края на частта една от звездите на домакините – Зейн Ноулс, се появи на паркета, след като започна мача от резервната скамейка. Негови добри изяви позволиха на „червените“ да стои близо до своя опонент, преди тройка на Пол Джаксън да направи разликата пет точки при 19:24. В самия край на периода Христо Захариев сътвори едно от изпълненията за сезона, след като вкара кош зад центъра със сирената, за да оформи резултат 21:27 в полза на шампионите след 10 минути игра. 

ВТОРА ЧЕТВЪРТ:

Фантастичният „бъзър-бийтър“ на Захариев все пак не успя да пречупи самочувствието на столичани, които продължаваха да дишат във врата на своя съперник при 26:29 след тройка на Мартин Сотиров. Гостите от Ботевград все още поддържаха крехък аванс в своя полза, а при 28:33 се стигна до грозна ситуация на терена, след като Дамян Минков изблъска Мануел Суарес, което провокира гневна реакция у чилийския национал. В крайна сметка Минков се размина с обикновено нарушение, въпреки че у действията му нямаше умисъл за игра с топката. 

Грешка на Никос Дипларос пък позволи на Брандън Йънг за пореден път да скъси изоставането на „червените“ до три точки при 30:33. Постепенно обаче отборът на Росен Барчовски върна паритета в мача и изравни при 35:35, след като Сотиров и Таменанг Чо отбелязаха. Поредна доза неточности от страна на „зелените“ направи така, че се стигна и до промяна на водачеството, като ЦСКА направи пълен обрат при 36:35. Надлъгването продължи до самия край на първото полувреме, като двата тима се оттеглиха на 15-минутна почивка при точка аванс в полза на Балкан – 40:41.

ТРЕТА ЧЕТВЪРТ:

Отборът на Балкан натисна газта след паузата и в откривашите минути от второто полувреме нанесе серия от 2:10 в своя полза, чрез която дръпна в резултата с най-голямата си преднина до този момент – девет точки при 42:51. Секунди по-късно Павлин Иванов направи разликата двуцифрена при 42:52, след което Брандън Йънг се зае с мисията да върне отбора си в мача и го стори с две поредни перфектни стрелби за 46:52 в средата на третата част. 

Това като че ли даде искра за известно време за тима на „червените“, който използва и наличието на Зейн Ноулс, за да съкрати дефицита си до само три точки при 53:56. Гардът на ботевградчани Пол Джаксън обаче блесна с ключово изпълнение, а след това Павлин Иванов също изригна в решителен момент с пет поредни точки, като по този начин Балкан си върна двуцифреното предимство при 53:63 в своя полза около 40 секунди преди края на третия период. Брандън Йънг върна три точки от другата страна, преди Пол Джаксън да оформи резултат 56:65 след края на третия период. 

ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ:

В самото начало на финалния период Алекс Симеонов отбеляза първите си две точки в срещата, но след това Балкан изглеждаше готов да нанесе най-сериозния си удар. Тимът на Петър Златанович отвърна с безупречна серия от 10 поредни точки, благодарение на която шампионите достигнаха до преднина от цели 17 при 58:75 и оставащи около шест минути до края на редовното време. 

По този начин шампионите направиха почти невъзможна мисията за обрат на „армейците“, които по подобие на втория мач потънаха в рамките на няколко минути. Пол Джаксън и Мануел Суарес пък поддържаха убедителната преднина на Балкан, която достигна 13 точки при 68:81 с оставащи около две минути до финалната сирена. До края на срещата не се случи нищо по-различно от това Балкан да фиксира крайния си успех със 70:85 и да поведе в серията с 2-1. 

ТИТУЛЯРНИ ПЕТИЦИ: 

ЦСКА: Брандън Йънг, Дамян Минков, Таменанг Чо, Алекс Симеонов, Андрей Иванов

БАЛКАН: Пол Джаксън, Павлин Иванов, Христо Захариев, Денг Адел, Мануел Суарес

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558