Намери ни
To Top

Байерн представи домакинския си екип за новия сезон

Байерн (Мюнхен) представи домакинския си екип за новия сезон на специална фотосесия, информираха от баварския гранд.

Фланелката в червено и бяло символизира уникалната история на клуба. Тениската интерпретира по нов начин емблематичните цветове, които символизират идентичността на баварците.


Тя е изработена от бял основен тон, декориран със смели, наситени червени ръкави – намек за домашния екип, носен от играчите през 1965 г., когато Байерн е влиза в Бундеслигата.

Дизайнът е допълнен с думите „Rot & Weiß ein Leben lang“ (б.ред. – “Червено и бяло за цял живот”) в яката  на екипа, заедно с мотото „Mia san mia“. На гърба ще има нови надписи “FC Bayern” и номера на играчите с нов облик.

Една от легендите на Байерн – Томас Мюлер, заяви: „Червеният и белият цвят са били с мен през целия ми живот. С този традиционен дизайн новият домашен екип символизира историята на успеха на Байерн (Мюнхен)”.

Във представянето на новия екипа участваха още Леон Горетцка, Джамал Мусиала, Йосип Станишич и Серж Гнабри, както и играчът от женския тим на Байерн Лина Магул. Вратарят Мануел Нойер пък показа новия вратарски екип за сезон 2023/2024, който ще е изцяло в черен цвят.

Домашната фланелка ще бъде носена за първи път от мъжкия на  Байерн срещу РБ Лайпциг в мача на  „Алианц Арена“ на 20 май 2023 г. в събота. Новата фланелка вече е налична в онлайн магазина на клуба и може да бъде закупена там от феновете на тима.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол