Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot446257.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Тренировъчен лагер за млади борци ще се проведе в София в края на май – Sportove
Намери ни
To Top

Тренировъчен лагер за млади борци ще се проведе в София в края на май

Клуб по борба Симеон Щерев-Левски организира първия по рода си лагер за млади и талантливи борци „Тренирай с шампионите“. Кампът ще се проведе от 26 до 28 май в залата по борба в Националнен спортен комплекс „Дианабад“ в София. Инициативата се оглавява от бронзовия олимпийски медалист от Пекин 2008 и световен шампион Радослав Великов.

В трите дни от лагера записаните ще участват в четири тренировъчни сесии, които ще бъдат водени от наставниците в клуб Симеон Щерев-Левски.


На 28 май заниманието ще бъде с участието на състезатели от настоящия национален отбор на България, които се представиха на изключително ниво по време на Европейското първенство в Загреб, Хърватия.

Освен това талантите ще проведат дълга беседа с двукратния олимпийски шампион и трикратен световен първенец в класическия стил Петър Киров, както и с доц. Рашо Макавеев, който е ръководител на катедра „Борба и джудо“ в Национална спортна академия „Васил Левски“.

Откриването на събитието ще бъде на 26 май от 16:00 часа. Специални гости ще бъдат президентът на Българската федерация по борба Христо Маринов, олимпийските шампиони Петър Киров, Георги Мърков, Валентин Райчев, Армен Назарян, бронзовият олимпийски медалист Кирил Терзиев, световните и европейски шампиони Серафим Бързаков, Николай Гергов, Иво Ангелов и Михаил Ганев, Рахмат Сукра, както и дългогодишният международен съдия по борба Янчо Костадинов, съобщават организаторите.

В лагера за таланти ще могат да се включат състезатели по борба до 13-годишна възраст. До момента са записани близо 100 млади спортисти от цяла България.

Желанието на Радослав Великов е чрез подобни лагери да се повиши качеството на борците още в ранна възраст, а срещите с българските шампиони да послужат за вдъхновение и мотивация.

Кампът се организира с подкрепата на Български спортен тотализатор.

Ощр от категория Бойни Спортове


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558