Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot446115.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Дания постигна трета поредна победа на Световното – Sportove
Намери ни
To Top

Дания постигна трета поредна победа на Световното

Националният отбор на Дания постигна трета поредна победа на световното първенство по хокей на лед за мъже, което се провежда във Финландия и Латвия.

В третия си мач от група „А“ в Тампере датчаните надиграха Австрия с 6:2 (1:0, 1:1, 4:1) и почти си осигуриха класиране за четвъртфиналите.

Дания взе преднина в средата на първата третина с попадение на нападателя на Уинипег Джетс Николай Елерс, а във втория период двата отбора си размениха по един гол. Томас Рафл изравни за Австрия в осмата минута, но шест след това Никлас Андерсен върна преднината на скандинавците.


В началото на третата част последва нова размяна на голове. Точен за Дания бе Йеспер Йенсен, докато за Австрия се разписа Петер Шнайдер. В последните 10 минути на мача обаче Дания напълно доминираше и стигна до нови три гола чрез Никлас Йенсен, Матиас Ласен и Патрик Ръсел за крайното 6:2.

В класирането в група „А“ лидер с 9 точки е тимът на САЩ, следван от Дания с 8, Швеция с 8 и Финландия с 4. Австрия е на шесто място с 1 точка.

В група „В“ в Рига Норвегия регистрира първата си победа след 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) над Словения. Единственото попадение за „викингите“ бе дело на Томас Берг-Паулсен 14:05 минути след началото на мача.

Вратарят на норвежците Хенрик Хаукеланд пък записа „шътаут“ с 18 спасени удара.

В класирането в групата Норвегия е на пето място с 4 точки от три мача, колкото има и четвъртият Словакия. Словения е на последното осмо място без актив.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558