Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot446073.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Как Ред Бул ще осигури равни възможности на своите пилоти? – Sportove
Намери ни
To Top

Как Ред Бул ще осигури равни възможности на своите пилоти?

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър обясни, че в тима ще използват опита, натрупан в миналото, за да осигурят равни възможности на Макс Верстапен и Серхио Перес да се борят за световната титла.

Целта на Ред Бул са титлите при пилотите и конструкторите и тимът спечели първите пет състезания този сезон, като 4 от тези победи бяха двойни.

Сега предстои много важна серия от три поредни състезания: на „Имола” този уикенд, след това в Монако и Барселона. Верстапен води в класирането с 14 точки пред Перес, а мексиканецът вече обяви, че битката за титлата продължава.

Миналата година отношенията между двамата пилоти на Ред Бул се влошиха, след като в Бразилия Верстапен отказа да изпълни заповедите от бокса, но от началото на сезона Макс и Перес до момента работят добре заедно.

Тепърва ще разберем какво има предвид Хорнър, но опитът на тима сочи, че шефовете на Ред Бул обикновено се провалят когато трябва да осигурят равни възможности на своите пилоти, като емблематичен случай за това беше начинът, по който тимът ръководи Себастиан Фетел и Марк Уебър. Нещо подобно се случи и при Макс Верстапен и Дениъл Рикардо, въпреки че по това време двамата бяха далеч от битката за титлата.

„Мисля, че най-важното нещо е да направим така, че параноята да не проникне в нашия бокс – обясни Хорнър. – И двамата пилоти трябва да знаят и да усещат, че получават еднаква подкрепа от тима. Това означава понякога да се стига до абсурдни действия, но те трябва да са уверени, че тимът ги подкрепя еднакво. Например, пилотите се редуват кой да излиза първи от бокса в хода на сесиите. Дори се редуват кой да говори първи при анализа на сесиите в края на деня.”

Разбира се, Хорнър направи уточнението, че въпреки всички усилия на тима, няма как да бъде гарантирана 100-процентова възможност двамата пилоти да се представят при равни усилия.

„Това е Формула 1, понякога ще се случи нещо непредвидено като кола на сигурността или спиране в бокса, не можем да контролираме всеки един аспект на спорта. Има някакви променливи – допълни Хорнър. – Но пилотите трябва да знаят, че получават равни възможности и решаващо ще е представянето им на пистата. Там трябва да се решава всичко, а не чрез надеждността на колите.”

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558