Намери ни
To Top

WBA организира наддаване за правата на двубоя Усик-Дюбоа

Световната боксова асоциация (WBA) ще организира наддаване за правата за организиране на двубой между шампионите в тежка категория Олександър Усик и Даниел Дюбоа. Според уебсайта на организацията наддаването ще се случи на 25-и май в Тексас, САЩ.

WBA потвърждава, че са изпратили на всички промоутърска компании условията, за да участват в наддаването. Цената, с която се стартира аукциона, един милион долара.


Усик трябва да получи 75%, а Дюбоа 25% от печалбите.

Украинецът е супер-шампион на WBA, а Дюбоа държи регулярната титла на веригата. WBA съобщава, че целта на двубоя е да определи един хегемон в тази дивизия.

Още през декември, 2022-а, WBA отреди на Усик и Дюбоа да се боксират, но организирането на такъв сблъсък бе забавено заради преговорите на непобеденият украинец с Тайсън Фюри, които към този момент нямат никакво развитие.

Дюбоа получи контузия в последната си битка срещу Кевин Ларена. Въпреки, че спечели, той едва ходеше след срещата, която се изигра в края на миналата година. През март, 2023-а, щабът му е подал документи към WBA, които потвърждават, че британецът е вече здрав и готов за бой.

Ощр от категория Бойни Спортове