Намери ни
To Top

„Sportal.bg подкаст – Вечното дерби“, гост: Георги Иванов – Гонзо

В новия брой на подкаста на Sportal.bg на водещия Филип Друмчев гостува легендарният голмайстор на Левски Георги Иванов. В серия от предавания подкастът връща лентата към знакови мачове между „сините“ и ЦСКА.

В този епизод темата е дербито от 13 май 2000 г.


Тогава „сините“ и армейците се изправят в директен мач за титлата на стадион „Георги Аспарухов“, решен с гол в 90-ата минута на Гонзо. Попадението става известно като Кървавия гол и де факто носи титлата на Левски.

8

"Sportal PODCAST" с гост Георги Иванов – Гонзо

Георги Иванов се върна назад в спомените си, като разказа как е пристигнал на „Герена“ през 1997 г. и че в началото не е знаел къде точно се намира „Герена“. Гонзо си спомни как някогашният президент на „сините“ Томас Лафчис е заявил пред отбора ден след победата с 5:0 над ЦСКА през 1998 година, че сезонът е неуспешен за Левски. Гонзо коментира и най-интересните положения от дербито с Кървавия гол – отменения автогол на Бисер Иванов, пропуските на Димитър Бербатов и този Нешко Милованович, скъсаната фланелка и съдбата ѝ. Легендарният нападател на „сините“ се върна и към двубоите с Ювентус през есента на 1999 година, а също говори и за пропуснатата дузпа с БАТЕ през 2008 г. Гладиатора направи и паралел между футбола от едно време и настоящето.

Пълен запис на Вечното Дерби от 13 май 2000 г. с автентичния коментар на Витомир Саръиванов и Атанас Караиванов може да намерите в YouTube канала на Sportal.bg.

Последвайте ни в социалните мрежи на Sportal.bg във Facebook, Instagram , TikTok, YouTube и подкастря каналите ни SoundCloud, Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига