Намери ни
To Top

Сампдория продължава да страда и след изпадането

Вече изпадналият Сампдория и Емполи завършиха 1:1 в последен двубой от 35-ия кръг на Серия „А“. Алесандро Дзаноли откри за домакините в 34-ата минута след пас на Фабио Куалярела, но резервата Роберто Пиколи изравни за тима от Тоскана в самия край на срещата.

„Моряците“ се разминаха с възможността да запишат четвърта победа през сезона, но поне се разписаха за разлика от предишните си три мача. Емполи пък не може да спечели трети последователен двубой след тези срещу Болоня и Салернитана, но е достатъчно далеч от опасната зона и ще може спокойно да доиграе сезона.


Домакините имаха повече кадрови проблеми, но Деян Станкович бе успял да мотивира състава си. Сампдория започна колебливо в началните минути и Николо Камбиаги пропусна да даде преднина на Емполи. Генуезци отговориха с пропуск на Алесандро Дзаноли. В средата на първата част Лиъм Хендерсън от гостите стреля на сантиметри от целта. 

В 34-ата минута Дзаноли овладя топката след центриране на ветерана Фабио Куалярела и с хубав шут откри в полза на Сампдория. Левият страничен стълб също помогна на домакините, които се прибраха в половината си след гола и имаха късмет, че Емполи не се възползва от няколко добри положения пред Никола Раваля.

През втората част влизането на Матия Дестро и Марко Пяца направи атаките на Емполи по-опасни, а ключова се оказа появата на Роберто Пиколи в 85-ата минута. Младият нападател нямаше нито един гол през сезона, но в добавеното време получи добро подаване от Тайрън Ебуехи и насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата за крайното 1:1.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол