Намери ни
To Top

Двойно по-големи премии за дамите на следващото Световно по бокс

Международната боксова асоциация (IBA) обяви, че в категориите за дами на следващото световно първенство шампионите ще взимат двойно по-големи премии от сегашните.

Това стана ясно на официално събрание на борда на директорите на IBA, което се състоя в Ташкент на 14.05, неделя. На събранието стана ясно също, че домакин на следващия боксов Мондиал за жени ще бъде казахстанската столица Астана.


“Радвам се да обявя, че такава сила в бокса като Казахстан ще бъде домакин на един от най-големите турнири на IBA. През 2016-а това световно се проведе в Астана за първи път. През 2024-а ще се завърнем с двойно по-големи премии за шампионките. Златните медалистки ще взимат по 200 000 щатски долара, а общият награден фонд на турнира достига 4,8 милиона долара за всички категории. В тази сума се включват 10% за треньори и националните тимове”, заяви президентът на IBA Умар Кремлев.

Тазгодишното световно първенство за жени на IBA се проведе в Делхи, Индия. На този шампионат на планетата Светлана Каменова достигна до бронзовия медал в категория перо.

Ощр от категория Бойни Спортове