Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot445678.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Християна Тодорова: Българките са с едни от най-сложните съчетания – Sportove
Намери ни
To Top

Християна Тодорова: Българките са с едни от най-сложните съчетания

• Бронзовата медалистка от олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 Християна Тодорова, която сега е член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Европейската гимнастика, е твърдо уверена, че грациите ни могат да спечелят златните медали във всички категории, ако изиграят без грешка съчетанията си на Европейското първенство в Баку (Азербайджан) от 17 до 21 май.

• „Европейското първенство е едно от най-важните състезания за тази година. Момичетата се подготвят изключително добре. Подготовката им върви по план.


На всяко едно състезание те показват все по и по-стабилна игра и все повече се налагат. Очакванията са ни такива, каквито предполагам на всички, спрямо състезанията досега и спечелените медали. Вярвам, че във всяка една категория имаме шанс да спечелим европейската титла, стига съчетанията да бъдат изиграни без грешка, защото това е  най – важното в нашия спорт“, сподели специално за БНР Тодорова.

„Това, че имаме да защитаваме титла в отборното състезание от миналата година допринася и малко допълнително напрежение върху раменете на момичетата. Много е трудно да играеш, когато знаеш, че всеки очаква от теб да спечелиш на всяко състезание златен медал. В крайна сметка ще се борим за това нещо, с тази мисъл отиваме на европейското първенство. Много полезно за нашият спорт е, че все повече и повече държави се борят за медалите. Сега, който и да се качи на стълбичката няма да е изненада. Конкуренцията е много голяма, но аз вярва в нашите момичета. Вярвам, че съчетанията им са им едни от най – сложните, с най – висока стойност,  едни от най – артистичните и вярвам, че ние наистина може да се борим не само за призово място, но определено за първото място“, допълни Тодорова, която ще бъде съдия за България на европейското първенство в Баку в категорията на ансамблите при жените.

Представителките ни в индивидуалната надпревара Стилияна Николова, Боряна Калейн, Ева Брезалиева и ансамбъл девойки в състав Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова вече пристигнаха в столицата на Азербайджан. Ансамбълът за жени Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова ще пътува за Баку в четвъртък.

Водач на делегацията е вторият вицепрезидент на БФХГ Невяна Владинова. Президентът на централата Илиана Раева няма да присъства на шампионата.

Подиум тренировките на ансамбъл девойки и жени индивидуално са на 18 май (вторник).

Съдии за България ще бъдат Даниела Велчева (на ансамбъл девойки), Филипа Филипова (индивидуално жени) и Християна Тодорова (ансамбъл жени).

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558