Намери ни
To Top

Васил Стоянов пред Sportal.bg – за мач №2 в Самоков, новата зала в Бургас и серията между Балкан и ЦСКА

Рилски спортист и Черноморец продължават битката за място на финала в НБЛ, а до момента в полуфиналната серия между двата отбора, „акулите“ водят с 1-0 успеха над съперника си. Те успяха да спечелят първия мач в Самоков. Преди сблъсък №2 между двата отбора президентът на Черноморец Васил Стоянов застана пред камерата на Sportal.bg, за да разкрие очакванията си за предстоящите мачове, но не пропуснахме да го попитаме и за интригуващите срещи между ЦСКА и Балкан.


„Армейците“ и шампиона вече са 1-1 победа в своята серия, която ще продължи с два мача в София.

– Черноморец спечели първия сблъсък с Рилски спортист, но тази серия може би ще бъде доста оспорвана? И какво очаквате от втория мач между двата отбора? 
– Аз очаквам победа, няма как да кажа, че очаквам друго. Надявам се да не е чак толкова дълга серията, колкото се предполага. Още повече, че в края на краищата ние ще сме с някакво психологическо предимство. Няколко мача подред ги побеждаваме, защо да не победим и днес и после да се надяваме, че в новата зала в Бургас – пак. Но пак казвам, че това е пожелателно, би било най-добре, но какво ще стане, ще видим на игрището. Нито подценявам някой, нито го надценявам, просто ще се види какво ще стане на самото игрище.

– С какво Черноморец превъзхождаше Рилски спортист в първия мач? 
– Бих казал със защитата и борбата под кошовете. Определено със защита и с желание. В нападение направихме доста глупости, имаме и 14 грешки. Даже някои от играчите отсъстваха, мен ако питате. Той и треньорът това каза, но въпреки всичко, мисля че с борбеност, със защита и с борбата най-вече, с това спечелихме. Според мен повече е въпрос на воля, на желание, на биткаджийство. Общо взето в плейофните серии това е основното. Естествено, без качества и без изпълнение на треньорските наставления няма как, но по-голям процент тук е на биткаджийство и кой ще издържи повече физически. Аз от началото на шампионата повтарям, че ние като чели сме най-добре физически. Сега вече и психически, защото всички играчи са здрави, дано така да бъде до края на шампионата. Помните, че бяхме по едно време двама човека и половина – кой контузен, кой болен. Сега би трябвало нещата да са максимално добре.

– Споменахте новата зала в Бургас. С оглед на това, че отборът нито е тренирал, нито е играл там, колко ще ви помогне факторът домакинство? 
– Това е другият въпрос, че за да имаш домакинско предимство трябва да си играл в тази зала. Ясно е за всички това, но в края на краищата ние играхме в София на турнира за Купата пак така в голяма зала, която въобще не беше позната за отбора. Тренираха един-два пъти, така ще бъде сега и в Бургас. Но пък нека най-после тази зала да започне да функционира и мисля, че няма да е чак толкова решаващо домакинството. Сигурно има някакво значение, но да се надяваме, че няма да е чак толкова решаващо. Да, в малката зала щяхме да бъдем домакини малко повече сигурно.

– Не мога да не Ви попитам и за другата полуфинална серия между Балкан и ЦСКА. Там става все по-интересно, според Вас кой ще я спечели? 
– И тук не може да се каже. Гледах и първия мач, ЦСКА отне домакинското предимство на Балкан, но пък днес Балкан си го върна. Сега имат два мача в София и сега като говорим за зали, там залата е по-малка, само че ще дойде доста публика от Ботевград, те пък ще си бъдат като домакини там. Общо взето така ще стане. Не мога да прогнозирам. В първия мач Венци Петков започна основен за ЦСКА, а днес (б.р. вчера) въобще не игра, има някаква контузия. Пожелавам на всички момчета да са живи и здрави, за да станат интересни мачове, за тях да е по-добре и за публиката. Но е факт, че един състезател като излезе и съвсем се променят нещата. Така че не мога да прогнозирам, пък и не се наемам. Ще видим на игрището какво ще стане.

– Венци Петков има разтежение на адуктор, Драган Зекович е с проблем в коляното, доколко тези контузии повлияха на представянето на ЦСКА?
– Много, даже мога да кажа за още една контузия. Разбрах, че Зейн Ноулс има вода в коляното . Доста повлия, днес (б.р. вчера) по съвсем друг начин играха и като някой състезател няма ден и не вкарат някои кошове, разликата става голяма. След това се опитаха да свалят, но пък в момента, когато трябваше да намалят още разликата, тогава пък се вдигна. Играе се на приливи и отливи и то доста големи, не може да се дава прогноза. Ще е интересно, каквото и да стане, ще е интересно.

Ощр от категория Баскетбол