Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot444969.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Волейболното вечно дерби става и семейно през новия сезон – Sportove
Намери ни
To Top

Волейболното вечно дерби става и семейно през новия сезон

Вечното дерби между Левски и ЦСКА в света на волейбола ще бъде и семейно през новия сезон. Това стана факта, след като разпределителката Йоанна Божилова подписа с отбора на Левски. Нейният съпруг Мартин Божилов, който играе на поста либеро, пък ще се състезава за ЦСКА през новия сезон.

През изминалата кампания Йоанна се състезава за Славия, докато Мартин бе част от тима на Монтана.


„След като ме потърсиха от Левски разговаряхме и ми хареса идеята на клуба да развива младите си момичета, а за целта е нужно около тях да има и по-опитни състезателки. Предложените ми условия са много добри и напълно ме удовлетвориха.

„Освен това за мен ще е вълнуващо да играя в Левски. За първи път ще мога да участвам във вечно дерби, където атмосферата е несравнима.

„У дома пък ще трябва да съжителстват Левски и ЦСКА. Съпругът ми Мартин ще играе през следващия сезон за „червените”, тъй че се очертават интересни емоции.

„Имам амбицията с Левски да стигнем възможно най-високо. Защо да не се целим във финал, а там нищо не се знае”, сподели пред клубния сайт на Левски Йоанна Божилова.

През сезон 2022/23 Левски завърши на пето място в редовния сезон в женската Демакс лига с баланс от 7 победи и 7 загуби. В плейофите „сините“ отстъпиха с 1-2 победи на Славия в първия кръг.

За Левски това бе завръщане в женския елит на България, но това се случи година по-рано от предвиденото. Съставът на „сините“ през изминалия сезон включваше основно млади състезателки, които се състезават и в детско-юношеските първенства на страната.

Ощр от категория Волейбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558