Намери ни
To Top

Ковингтън обвини Масвидал в използване на стероиди

Бившият временен шампион на UFC в полусредна категория обвини неговия бивш съотборник и след това съперник Хорхе Масвидал в използване на забранени допинг субстанции. В интервю зa MMAfighting.com Колби заявява, че не само, че Масвидал е използвал стероиди преди срещата помежду им, но и също така е употребявал допинг много други пъти.

“Хорхе вече не е същият боец.


Личи си дори по стойката му. Той даде всичко от себе си срещу мен. Имаше плочки и определено взимаше стероиди. Виждал съм го много пъти как си инжектира ЕПО в задника, но срещу мен определено беше и на нещо друго”, категоричен е прословутият ММА боец.

Масвидал и Ковингтън са били приятели дълго време и дори са споделяли едно жилище в Маями, където заедно са се готвили за двубои в популярната зала на “Аmerican Top Team”. Според Масвидал сривът в отношенията им е дошъл след като Ковингтън не е платил на страйкинг треньор, който е бил близък на Масвидал.

Техният конфликт кулминира в битка между двамата през март, 2022-а на събитието UFC 272. Битката стигна до решение след пет рунда. Масвидал отбеляза един нокдаун и имаше своите моменти в нея, но Колби доминираше през по-голямата част от времето и съдиите заслужено отсъдиха двубоя в негова полза.

Две седмици след двубоя Хорхе нападна Колби в ресторант в Маями. Все още не се знае дали Масвидал ще бъде осъден за тази проява, но е известно, че са повдигнати обвинения срещу него.

Ощр от категория Бойни Спортове