Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot444577.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
С двудневна програма в Казанлък ще отбележат Деня на българския спорт 17 май – Sportove
Намери ни
To Top

С двудневна програма в Казанлък ще отбележат Деня на българския спорт 17 май

С двудневна програма под мотото “Казанлък спортува” в града ще бъде отбелязан Денят на българския спорт – 17 май. Това съобщават организаторите от местния Младежки общински съвет в официалната си фейсбук страница.

Програмата ще започне на 16 май на изкуствения терен до стадион “Севтополис” с футболна среща под надслов “Не на агресията”, организирана от Местната комисия за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни (МКБППМН) и ще продължи в парк “Розариум” със състезание с тротинетки. В надпреварата ще могат да участват деца от три възрастови групи – до 7 години, от 8 до 11 години и от 12 до 14 години.


На 17 май спортната програма ще продължи отново в парк “Розариум” с игри за деца със Спортен клуб по лека атлетика “Пендарева”, “Зумба с Гери” и стрелба с лък.

Съорганизатори на спортните инициативи са Община Казанлък и МКБППМН.

17 май е професионален празник на работещите в сферата на спорта. На тази дата през 1894 година в София пристигат първите учители по физическо възпитание от Швейцария. Тяхната мисия е да положат основите на спорта в страната. За пръв път в България те внасят футболни топки и различни уреди за гимнастика. Основават и гимнастическата организация “Юнак”. Ежегодно на празника се организират различни спортни събития в цялата страна.

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558