Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot444373.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Чаби Алонсо ще остане в Байер – Sportove
Намери ни
To Top

Чаби Алонсо ще остане в Байер

Чаби Алонсо ще остане старши треньор на Байер (Леверкузен) и след края на сезона, въпреки интереса към него от страна на водещи клубове в Европа, включително Реал Мадрид и Тотнъм, заяви спортният директор на клуба Зимон Ролфес. Ролфес каза преди заминаването на отбора за първия полуфинален мач от Лига Европа срещу Рома в четвъртък, че „винаги има слухове“, но „ние сме много спокойни“ по темата. 

„Той има договор, затова сме спокойни. И в момента обсъждаме как можем да подобрим отбора за следващата година“, каза Ролфес.


 

Бившият играч на Ливърпул, Байерн (Мюнхен) и Реал Алонсо е начело на Леверкузен от миналата есен с контракт до 2024-та. Той изведе „аспирините“ от опасната зона в Бундеслигата до шесто място и до полуфиналите на Лига Европа, където ще се изправи срещу бившия си треньор в Реал Жозе Моуриньо, който сега ръководи Рома. 

Ролфес каза, че досега не е имало разговори за удължаване на договора на Алонсо, за да се концентрира той върху последните седмици от сезона. „На първо място искаме да завършим сезона и да се опитаме да постигнем максимума. След това идва дълга лятна пауза, по време на която можете да се справите с подобни проблеми“, каза Ролфес. 

Реал, Тотнъм и Уест Хам са сред клубовете, които се интересуват от Алонсо, който спечели две европейски титли и една световна с националния отбор на Испания, както и Шампионската лига с Ливърпул и с Реал Мадрид. Байер (Леверкузен) е първата му работа като старши треньор. 


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558