Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot444295.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Кенин си осигури среща със Сабаленка след 3-часова битка на старта в Рим – Sportove
Намери ни
To Top

Кенин си осигури среща със Сабаленка след 3-часова битка на старта в Рим

София Кенин преодоля трудно първия кръг на турнира по тенис за жени в Рим, след като победи испанската Кристина Букса с 6:3, 6:7(8), 7:5 за цели 3:05 часа. В следващия кръг американката ще срещне втората в световната ранглиста Арина Сабаленка от Беларус.

Кенин е победителка от Мелбърн Парк през 2020 и върховото й постижение е четвърто място в ранглистата на WТА. През последните три години обаче тя се смъкна до 134-а позиция заради различни заболявания и контузии.


„Беше трудно, но някак си се промъкнах през този кръг. Не се чувствах на 100% готова, но това няма голямо значение в момента. Победата си е победа и я взимам, каквато и да е тя“, заяви Кенин, която вкара 7/21 точки за пробив.

„Мачът можеше да завърши по всякакъв начин и победата зависеше от това коя от нас ще надделее психически. Бях много уморена, но предполагам и при нея не е било по-различно“.

Бившата вицешампионка от САЩ Лейла Фернандес отстъпи с 6:7(4), 6:3, 3:6 на Александра Саснович, докато втората от „Ролан Гарос“ през 2019 Маркета Вондрушова надви Кая Канепи с 6:0, 4:6, 6:2.

Барбора Стрицова, която дълго време беше номер 1 на двойки за жени, спечели с 6:1, 3:6, 6:3 срещу Марина Заневска и записа първа победа на сингъл от 2020 насам. Тя отсъстваше от тура по майчинство.

Следващата съперничка на 37-годишната чехкиня е осмата в света Мария Сакари.

„Все още ми е трудно да осъзная какво се случва. След края на мача изтичах моментално при сина ми, защото беше гладен. Все още не съм мислила за мача“, заяви чехкинята в компанията на сина си Винсънт.

„Щастлива съм, но нека не прекаляваме. Чувството е по-скоро странно, защото вече съм с дете и след като спечелих, сега трябва да сменям пелени, а не да празнувам с чаша вино“.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558