Намери ни
To Top

ЦСКА-2 не можа да спре Миньор 2015 към финала на А група Запад в ББЛ

ЦСКА-2 не можа да вкара серията с Миньор 2015 в решителен трети двубой и отборът на Георги Младенов спечели втората среща в столичната зала “Триадица” с 87:80. Така перничани се класираха за финала в регион Запад в Българската баскетболна лига (ББЛ) – А група.

В първия мач преди четири дни, също игран в “Триадица”, Миньор 2015 се наложи дори по-убедително с 97:80. Дубълът на “армейците” се постара да внесе повече интрига и оспорвани моменти във втория сблъсък, но не успя да вкара битката в решителен трети двубой и така слага край на сезона в ББЛ.


Тимът на Георги Младенов очаква съперника си на финала в регион Запад – той ще се определи от дуела на Фаб Файв със Спортист Своге, които започнаха веднага след мача на ЦСКА 2 с Миньор 2015. Фаб Файв води в серията с 1-0 победи и се нуждае от още една за финал.

Най-резултатен за Миньор 2015 беше Константин Паисиев с 25 точки (без нито една тройка) и 11 борби. Той направи дабъл-дабъл и в предишната среща с “армейците”, но тогава записа 10 точки и направи 12 борби. За съжаление, представянето му беше помрачено от контузия на глезена 2:30 минути преди края на мача, когато съотборниците му трябваше да му помогнат да напусне паркета.

18

ЦСКА II - Миньор (Перник)

Георги Бързаков вкара 15 точки за перничани, а Милен Дудев и Боян Тенев добавиха съответно по 14 и 13.

За дубъла на ЦСКА с най-много точки завършиха Мартин Русев и Калоян Колев – по 15, а Кристиян Челенков и Георги Цеков допринесоха с 12 и 11.

18

ЦСКА II - Миньор (Перник)

Двубоят оправда очакванията за това да бъде изпълнен с напрежение и оспорвани моменти, като още първата част се оказа доста резултатна и завърши с 24-20 в полза на перничани. Във втората четвъртина ЦСКА-2 се стараеше всячески да съкрати изоставането си, но съперникът отново се оказа по-ефективен в атака и увеличи още преднината си след 27-22 – общо 9 точки на почивката.

1:49 минути преди паузата “армейците” получиха сериозен удар с дисквалификацията на Александър Александров – на него му беше отсъдено второ неспортсменско нарушение и трябваше да напусне залата. Именно той беше най-резултатен за ЦСКА-2 в предишния мач от серията със своите 15 точки и 8 борби, а в днешния двубой към момента беше записал 8 3.

Независимо от липсата на Александров дубълът на “армейците” спечели третата четвъртина с 23-20 и запази шансовете си за обрат през второто полувреме. Техните надежди изглеждаха вдъхновени и от неочаквания скандал на пейката на Миньор 2015 – още в треата минута на предпоследната четвъртина Мартин Мандалски изрази негодувание при смяна и се скара с треньора Младенов, който му показа пътя към изхода от залата. Мандалски беше сред най-полезните за Миньор 2015 в предишния мач със своите 10 точки – един от петимата с двуцифрен актив в срещата на 5 май.

18

ЦСКА II - Миньор (Перник)

ЦСКА-2 така и не съумя в заключителната четвъртина да направи поредица от кошове без отговор и да свали значителна порция от изоставането си. Перничани поддържаха аванс от 7-8 точки през цялото време, но очертаващата им се победа беше донякъде помрачена от контузията на Паисиев. Този факт все пак не се оказа решаващ за моментната картина и Миньор 2015 успя да довърши уверено оставащите секунди и да подпечата класирането си в следващата фаза.

Ощр от категория Баскетбол