Намери ни
To Top

Трима играчи призовани от прокуратурата след сбиване в аржентинското Суперкласико

Трима футболисти – Агустин Палавесино от Ривър Плейт и Маркос Рохо и Луис Васкес от Бока Хуниорс бяха призовани да дадат показания от прокурорите в Буенос Айрес след масово сбиване, което доведе до седем червени картона при победата на Ривър Плейт с 1:0 срещу Бока в аржентинското дерби в неделя, съобщи Ройтерс. 

„Суперкласико“ между двата най-популярни отбора в Аржентина вървеше към нулево равенство, но реферът отсъди дузпа в добавеното време в полза на Ривър, която Мигел Анхел Борха превърна в гол, за да донесе победата на лидерите в лигата, оставяйки защитаващия титлата си Бока 13-ти в таблицата. 

Палавесино отпразнува гола пред играчите на Бока, предизвиквайки сбиване, което спря мача за 16 минути, като полицията на стадиона трябваше да се намеси, в резултат на което бяха изгонени по трима играчи от двата отбора, както и треньорът на Бока Хорхе Алмирон. 

Прокуратурата в Буенос Айрес повдигна обвинения срещу Палавесино и Васкес за подбуждане към безредици и Рохо за навлизане на терена без разрешение, тъй като бившият защитник на Манчестър Юнайтед не участва в мача поради контузия.


 

„Маркос отиде да помогне на отбора, защото той е капитан и искаше да спре мелето, не отиде да навреди на никого“, каза президентът на Бока Хуниорс Хорхе Амор пред Ройтерс. „Това са последствията от съдийството, за което се чувстваме ощетени. Не съм привърженик на никакъв акт на насилие. Никой не е търсил агресия, всичко започна след провокацията на Палавесино след гола“, добави Амор. 

Палавесино се извини, като каза, че съжалява за действията си и призна, че е загубил контрол в радостта си. „Това беше грешка и това не е имиджът, който искаме да дадем на Ривър. Има път, по който да тръгнем и ние трябва да го следваме“, каза халфът пред местната телевизия Tyc Sports. 

Според аржентинското законодателство Рохо може да бъде санкциониран с един до пет дни общественополезен труд или глоба от 200 до 2000 аржентински песо (0,87 до 8,79 долара). Палавесино и Васкес могат да получат глоби от 10 000 до 50 000 аржентински песо или задържане от пет до 30 дни, пише Ройтерс.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол