Намери ни
To Top

Пешич: Надявам се да не се нуждаем от чужденци в националния отбор на Сърбия

Селекционерът на мъжкия национален тим на Сърбия Светислав Пешич заяви, че на по-късен етап ще стане ясно дали Никола Йокич ще може да участва на Световното първенство тази година в Япония, Индонезия и Филипините. 

„Ще видим докъде ще стигне неговият Денвър в плейофите на НБА. Никола е щастлив в националния отбор, той иска да играе, но ще трябва да почакаме малко“, каза Пешич в интервю за телевизия SportKlub. „Очакваме новини и за Богдан Богданович, който се възстановява от тежък сезон“, добави старши треньорът на сръбския състав.


 

Той обясни, че няма да прави драстични промени в сравнение с баскетболистите, които участваха на Евробаскет 2022.

„Много неща ще зависят от подготовката и здравословното състояние на играчите. Алекса Аврамович се контузи, но се надява да играе на Световното. Владимир Лучич със сигурност няма да бъде част от състава, а няма нужда да напомняме колко е важен той за тима.“ 

Отборът, воден от Светислав Пешич попадна в група с Китай, Пуерто Рико и Южен Судан в първата фаза на Световния шампионат. Попитан дали в националния тим на Сърбия би могъл да попадне натурализиран състезател, Светислав Пешич коментира: 

„Към този момент това няма да се случи. Ако поканя Кевин Пънтър например, ще трябва да извикам и някой от Цървена звезда, за да няма конфликт“, пошегува се опитният специалист. 

„Не виждам нужда от чуждестранни подкрепления в националния отбор в момента. Надявам се, че няма да се нуждаем от чужденци в състава, но не отхвърлям възможността това да се случи в бъдеще“, допълни Пешич.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Баскетбол