Намери ни
To Top

Йордан Янков: Наистина вярвахме, че можем да отстраним Рилски

Академик Пловдив не успя да се пребори с Рилски спортист в четвъртфиналната серия в НБЛ, а ето как старши-треньорът на пловдивчани Йордан Янков коментира ситуацията. 

„Грешките оказаха влияние. За нашия неопитен отбор те са част от играта. Разбира се, не мога да се сърдя на момчетата, особено на младите – Кръстомир Михов, Томислав Минков.


Най-важното за мен е, че се борихме. Отвърнахме на агресивната защита на Рилски от втория мач и до полувремето бяхме равностойни. Всички сме разочаровани, защото ние наистина вярвахме, че можем да отстраним Рилски, които заслужено в днешния ден ни победиха. Все пак ние вярвахме, че можем да направим чудо днес. Истината според мен е, че първите 10 минути на втория мач наклониха везните много в тяхна полза, защото ако бяхме играли като първите 20 минути днес, в Пловдив, смятам, че наистина щеше да е различно. Натрупаните фаулове оказаха влияние, но смятам, че трябваше да бъдем малко по-агресивни в нападение. Не откъм бързи атаки, имаме 21 точки от бързи атаки, което е страхотно, а при постепенните такива. Там трябваше да бъдем още по- агресивни, да отиваме до коша. Да чакаме да вкарат кош, или пък да свирят фаул, когато бъдем агресивни, но, за съжаление, в много от случаите подавахме топката по периметъра. В трудни ситуации накрая взимахме трудни шутове и в такива ситуации е много трудна наистина да организираш нападение. 

Още нямаме договор с Кръстомир Михов, работим по въпроса. Надявам се да продължим да работим заедно, защото наистина и той, и Томислав Минков, се стараят много през цялата година. Полагаха страхотни усилия, за да може накрая да се стигне до тази плейофна серия и наистина да се покаже техния труд, който са положили. Не сме говорили с ръководството кого ще запазваме от хората без договори и кого не. Това тепърва предстои да стане, но се радваме наистина, че развиваме млади играчи и се надявам да продължаваме да го правим. За нас целият сезон бе изпълнен с едни отрицателни емоции, слаба игра. Опитвахме да намерим стила и духа на отбора. Преследваха ни и доста контузии. Залата, в която домакинстваме, много често беше заета и този лош старт на сезона донякъде мога да го оправдая донякъде с това, че гостувахме 8 пъти в първото завъртане. Аз смятам, че наистина през този май месец и през последните мачове от редовния сезон показахме много по-различно лице. Показахме, че можем да се борим със силните отбори в лигата и наистина мисля, че ако бяхме продължили в този плейоф, нямаше да е незаслужено. Трудно е да се каже кой ще стане шампион. Рилски спортист мисля, че има силите да го направи, защото е много опитен отбор и ако успеят да покажат тази агресивна игра срещу преките си съперници, в полуфиналната серия срещу Черноморец и след това във финала срещу ЦСКА или Балкан смятам, че наистина имат шанса да спечелят първенството.“, заяви Янков. 

Ощр от категория Баскетбол