Намери ни
To Top

„Контра“: Може ли Ман Юнайтед да изпусне четвъртото място за сметка на Ливърпул?

В навечерието на предстоящите полуфинални сблъсъци в Шампионската лига и останалите турнири на УЕФА в днешния епизод на „Контра“ фокусираме внимание върху завързването на битката за топ 4 в Англия, поредната серия дербита в Серия „А“, спечелената от Реал Мадрид Купа на краля и конфликтния сценарий, в който се вкара Лионел Меси.

Манчестър Сити нямаше големи проблеми с Лийдс, въпреки че йоркширци пристигнаха на „Етихад“ с новия си мениджър Сал Алардайс. Ерлинг Холанд си навлече гнева на Пеп Гуардиола заради това, че самоволно реши да преотстъпи дузпата на Илкай Гюндоган. Германецът пропусна от бялата точка, което направи последните минути нервни, тъй като Лийдс върна един гол.


Фокусът на „гражданите“ обаче вече е насочен върху предстоящото гостуване на „Сантиаго Бернабеу“.

Арсенал превъзмогна трудните минути в началото на гостуването си на „Сейнт Джеймсис Парк“, след което с уверено представяне успя да стане едва вторият отбор, който през този сезон побеждава „свраките“ като гост. След като сдаде първото място, тимът на Микел Артета видимо играе по-освободено. „Артилеристите“ остават в битката и ще вярват до последно, че „гражданите“, увлечени в преследването на трофея в ШЛ, могат да допуснат грешна стъпка в Премиър лийг.

Манчестър Юнайтед допусна две поредни загуби с по 1:0, а същевременно Ливърпул увеличи серията си на шест поредни победи. Ще могат ли мърсисайдци да спечелят и останалите си три мача и да получат още подаръци от Манчестър Юнайтед и Нюкасъл, с които да успеят да направят немислимото до скоро и да се класират в топ 4.

Милан и Интер постигнаха важни победи в дербитата по оста Милано – Рим. След успехите на миланските грандове „нерадзурите“ са отборът, който е част от топ 4, докато „росонерите“ остават на петата позиция. Интер определено е тимът в най-добра форма в Серия „А“, но пък опитът на Милан в Шампионската лига е съществен фактор, който превръща Дерби дела Мадонина от полуфиналите в Шампионската лига в непредсказуем сблъсък. Юве излезе на второ място, а Рома и Аталанта като че ли вече се отдалечиха от голямата си цел.

Голямата новина в лагера на ПСЖ бе наказанието на Лионел Меси, който бе обвинен, че самоволно е заминал за Саудитска Арабия. По всичко изглежда, че аржентинецът ще се раздели с парижани, но по кой път ще поеме? Ще се завърне ли в Барселона, или ще бъде изкушен от саудитските пари, подобно на Кристиано Роналдо?

ГЛЕДАЙТЕ НОВИЯ ЕПИЗОД НА „КОНТРА“!


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол