Намери ни
To Top

Анчелоти: Манчестър Сити сега е по-завършен отбор от миналата година, не планираме да спираме само Холанд

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти говори преди утрешния полуфинал от Шампионската лига срещу Манчестър Сити.

“Искаме положителен резултат утре. Не искаме да страдаме, а да играем добре. Целта е да избегнем проблемите.


Това ще бъде труден мач”, започна италианецът.

Анчелоти отдаде заслуженото на съперника: “Това е по-завършен отбор от миналата година. Габриел Жезус беше много опасен, но различен от Холанд. Може би сега те се възползват повече от дългите топки, от борбата за втора топка. Но стилът им е същият“.

Наставникът на Реал Мадрид коментира и головата машина на “гражданите” Ерлинг Холанд: “Той е много опасен, виждаме това. Холанд е опасен, но не е само той. Това е един завършен отбор, който играе много добър футбол. Работим, за да спрем отбор, който изглежда неудържим. Ще имаме своите шансове. В добра форма сме. На същото ниво като сме през миналия сезон. Това, което има значение, е мотивацията, ентусиазмът… Спечелването на Купата на краля е бонус.

Ние не планираме мача, за да спрем един играч. Планираме мач, за да спрем отбора им, особено когато са с топката. Този играч е много важен, но да мислим само за него би означавало да забравим за другите“, коментира още специалистът.

Анчелоти потвърди, че Лука Модрич ще вземе участие в двубоя: “Той може да играе без проблем. Той ще играе“.

Запитан за другия полуфинал – дербито между Милан и Интер, италианецът отговори: „Имах късмета да участвам в полуфинала на Шампионската лига през 2003 г., в едно дерби. Имаше голямо напрежение на техническо и тактическо ниво. Това ще бъде труден мач и за двата отбора, като нашия полуфинал“.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол