Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot443927.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Председателят на клуб Атлетик 90 (Луковит) Владимир Даскалов получи плакет от Европейската атлетика – Sportove
Намери ни
To Top

Председателят на клуб Атлетик 90 (Луковит) Владимир Даскалов получи плакет от Европейската атлетика

Председателят на клуб Атлетик 90 (Луковит) Владимир Даскалов получи плакет от Европейската атлетика за „Признателност за подкрепата към леката атлетика“ на континента. Плакетът беше връчен на Даскалов лично от президента на Европейската атлетика Добромир Карамаринов след 21-о издание на турнира „Веселин Даскалов“ в града.

На скромната церемония Карамаринов награди и кметът на община Луковит Иван Грънчаров, който е бивш атлет, както и старши треньорът на клуба Атанас Иванов.

Атлетик 90 (Луковит) е един от най-активните атлетически клубове в страната от основаването си през 1990 година.


Клубът организира 32 години традиционния крос кънтри „Луковитски моми“, 21 години турнира по бягания на писта „Веселин Даскалов“ и няколко издания на национален шампионат по крос кънтри. С помощта на клуба и негови членове вече шеста година се провежда шосейния пробег от веригата „Рън България“ Луковит, който се организира по трасе по идея на Владимир Даскалов със старт от общината и финал до една от най-големите природни забележителности на България пещера „Проходна“. Клубът участва и активно в подготовката и провеждане на семинари и занимания по „Детска атлетика“, които са състояли на стадиона, на площада, в спортната зала и в СУ „Алеко Константинов“.

През годините на съществуването си Атлетик 90. има стотици шампиони и медалисти от национални първенства, десетки участници в националните отбори на България и няколко национални рекорда в бяганията.

Снимка: atletikabg.com

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558