Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot443713.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Алкарас защити титлата си в Мадрид – Sportove
Намери ни
To Top

Алкарас защити титлата си в Мадрид

Карлос Алкарас защити титлата си на турнира по тенис на клей от сериите „Мастърс“ 1000 в испанската столица Мадрид с награден фонд 7,7 милиона евро. Водачът в схемата и номер 2 в световната ранглиста Алкарас победи на финала „щастливия губещ“ от квалификациите Ян-Ленард Щруф от Германия с 6:4, 3:6, 6:3 за 2 часа и 25 минути. Така той записа 21-а поредна победа в АТП на испанска земя и общо 29-и успех от началото на сезона.

Испанецът завоюва четвърта титла за годината след триумфите си в Буенос Айрес, Индиън Уелс и Барселона, пети трофей от турнирите „Мастърс“ и общо десети в кариерата си.


Алкарас се присъединява към Рафаел Надал като пореден шампион в историята на турнира в Мадрид и е най-младият тенисист, който защитава титлата си на „Мастърс“ 1000 след Надал в Монте Карло и Рим през сезон 2005/2006.

20-годишният Алкарас изпитваше трудности при началния си удар на моменти, като спечели само 60 процента от точките си на първи сервис в началните два сета. В третата част той поведе с 4:1 и без проблеми затвори мача.

Алкарас се подготвя и за Откритото първенство на Франция този месец. Той ще се завърне на върха в световната ранглиста, след като изиграе един мач в Рим през следващата седмица. На 20 години и два дни, Алкарас е шестият най-млад тенисист, спечелил 10 титли от АТП в Оупън ерата.

33-годишният Щруф пък не успя да стане вторият „щастлив губещ“, спечелил титла от АТП този сезон, след като Куон Сун-У от Република Корея триумфира в Аделаида през януари.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558