Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot443675.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Троа 0:1 Пари Сен Жермен, Мбапе извежда парижани напред – Sportove
Намери ни
To Top

Троа 0:1 Пари Сен Жермен, Мбапе извежда парижани напред

Отборите на Троа и Пари Сен Жермен играят при резултат 0:1 в мач от 34-ия кръг на френската Лига 1. Единственият гол в мача към момента отбеляза Килиан Мбапе (8′).

Парижани продължават да правят турболентна пролет. Момчетата на Кристоф Галтие в началото на април спечелиха прекия сблъсък за титлата с Ланс, но след това допуснаха ново отпускане и преднината им на върха стана едва три точки.


Това прави победата задължителна срещу Троа, който е един от най-слабите отбори в шампионата през настоящата кампания и заема предпоследното място.

Домакините от Троа ще опитат да изиграят с високо вдигната глава един от последните си мачове в първия ешелон на Франция. За целта Патрик Киснорбо пуска отбора си в схема 3-2-2-1-2, поставяйки на вратата Готие Галон. В защита ще се изявяват Танги Зукру, Адил Рами и Ерик Палмър-Браун, докато за изнасянето на топката ще се грижат Ксавие Шавалерен и Лусиен Агуме. На върха на атаката пък ще действат Мама Самба Балде и Ике Угбо, които ще пробват да огорчат разколебаната отбрана на парижани.

Кристоф Галтие от своя страна съзнава, че няма право на повече грешки и пуска всичките си най-силни титуляри, които може и да правят посредствена пролет, но доказаха, че могат да избухват с попадения в най-напечените моменти. Парижани ще стартират в схема 3-5-2, като ще търсят щастлива развръзка без супер звездата си Лионел Меси заради скандала, в който се забърка през последните седмици. Иначе на вратата е твърдият титуляр е Джанлуиджи Донарума, а последната линия в защита ще пазят Маркиньос, Рамос и Перейра. Витиня, Верати и Руис ще подсигурят халфовата линия, а на върха на атаката ще стоят Килиан Мбапе и Юго Екитике.

Очаквано гостите наложиха темпото си веднага и още преди изминаването на първите 120 секунди Юго Екитике стигна до подаване в наказателното поле на Троа и стреля, но прати топката вляво.

Малко по-късно Мбапе също изработи интересна ситуация след индивидуална акция, но и той като съотборника си стреля неточно.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558