Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot443531.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Съставите на Аталанта и Ювентус, много промени при “бианконерите” – Sportove
Намери ни
To Top

Съставите на Аталанта и Ювентус, много промени при “бианконерите”

Аталанта посреща Ювентус в ключов мач за класирането в топ 4 от 34-тия кръг на Серия “А”. Домакините се намират на 5 точки зад “бианконерите” и със сигурност ще трябва да търсят победата, ако искат да играят в Шампионската лига.

Аталанта се намира в чудесна форма, като записа три поредни победи в първенството и ще влезе в добро настроение в мача.Треньорът Джан Пиеро Гасперини има известни кадрови проблеми, като няма да може да използва голмайстора на тима Расмус Хьойлунд, бившия играч на Лудогорец Хосе Луис Паломино, Адемола Лууккман, Ханс Хатебур, Матео Руджери и Лукаш Ворлички.


Наставникът на “бергамаските” прави само една промяна днес, като вкаралият гол срещу Специя в миналия кръг Луис Муриел е оставен на пейката за сметка на халфа Едерсон. Днес Дуван Сапата ще тормози защитата на Юве, подпомаган от играещите зад него Тюн Копмайнерс и Марио Пашалич.

Ювентус спечели в предишния кръг с Лече и прекъсна неприятната серия от четири поредни мача без победа в “Серия ”А”. Масимилиано Алегри няма да може да може да използва контузилия се в миналия кръг Матия Де Шилио и Кайо Жорже, както и на наказания Леандро Паредес.

Наставникът на “Старата госпожа” отново прави доста ротации в тима си и формацията си, като сред титулярите има цели седем промени в сравнение с мача срещу Лече. Единствено Шчесни, Данило, Николо Фаджоли и Анхел Ди Мария запазват местата си, като в защитата на Ювентус се завръщат Хуан Куадрадо, Даниеле Ругани и Алекс Сандро. Адриен Рабио и Мануел Локатели ще играят на мястото на Леандро Паредес и Фабио Мирети, а в предни позиции разписалият се в предния кръг Душан Влахович отстъпва мястото си на Аркадиуш Милик. Изненадващото име сред стартовите 11 е това на младото английско крило Самуел Айлинг-Джуниър, който заменя на левия фланг Филип Костич.

АТАЛАНТА  (3-4-2-1): Спортиело; Толой, Джимсити, Скалвини; Меле, де Роон, Едерсон, Дзапакоста; Пашалич, Копмайнерс; Сапата

ЮВЕНТУС  (4-3-3): Шчесни; Куадрадо, Ругани, Данило,  Алекс Сандро;  Фаджоли, Локатели, Рабио; Ди Мария, Милик, Айлинг-Джуниър


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558