Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot443505.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Какво притеснява Верстапен преди състезанието – Sportove
Намери ни
To Top

Какво притеснява Верстапен преди състезанието

Световният шампион Макс Верстапен ще стартира 9-и днес в Гран При на Маями, след като остана без време в третата част на квалификацията вчера. И феновете и специалистите се вълнуват от това колко напред в колоната ще успее да стигне пилотът на Ред Бул в хода на състезанието.

От началото на сезона RB19 на Ред Бул демонстрира страхотна скорост с използването на DRS-системата и това е надеждата на Макс за пробив в класирането, въпреки че в Маями имаше скъсяване на две от трите DRS-зони.

“Ще е малко по-трудно, но с темпото, с което разполагаме, би трябвало да можем бързо да минем напред – прогнозира Верстапен. – Надявам се, че няма да се оформи DRS-влакче, защото тогава ще имаме проблеми. Тук изпреварванията ще са трудни, но най-често ще има атаки в последния завой или ако си много близо и можеш да атакуваш – и в първия завой, но ще видим.”

Световният шампион призна, че все още е ядосан заради грешката си от вчера, която го остави без време при първия му опит в третата част на квалификацията.

“Да, още съм ядосан на себе си, но идва нов ден и могат да се случат много неща – допълни Макс. – Не е идеално, но няма смисъл да съм супер ядосан или разочарован. Човек се учи от тези неща и следващият път ще се представя по-добре.”

Другият пилот на Ред Бул Серхио Перес стартира днес от полпозишън, като мексиканецът е само на 6 точки от Верстапен в класирането, след като спечели през миналия уикенд в Баку.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558