Намери ни
To Top

Алджамейн Стърлинг с трудна победа над Хенри Сехудо на UFC 288

Алджамейн Стърлинг защити титлата си в категория петел.

„Funk Master“ се изправи срещу живата легенда Хенри Сехудо. Битката им оглави събитието UFC 288, което се проведе в Ню Джърси. Срещата беше доста равностойна и стигна до решението на съдиите.


 

Стърлинг грабна победата с разделно решение и защити златото си – (47–48, 48–47, 48–47).

В началото Стърлинг започна да пресира, а Хенри беше доста пасивен. Сехудо хвана ритник от Стърлинг и го свали на земята. Хенри хвана главата на Стърлинг и го натисна. Лакът от Сехудо и Алджамейн се изправи. Клинч и опит за събаряне от Стърлинг, но без успех. Нов опит за събаряне и Сехудо бе на земята. Алджамейн взи гърба на Сехудо в края на рунда, но сирената прозвучава за край.

Във втория рунд двамата атакуваха с удари в тялото. Хай кик от Сехудо, на който Стърлинг отвърна със свой опит за хай кик. Стърлинг опита събаряне, но не успя и падна на земята. Алджамейн се изправи, преди Сехудо да го достигне. Серия от размяна на ритници. Клинч и край.

В третия рунд Стърлинг започна с лоу кикове. Коляно от Сехудо свали Стърлинг на колене и го задържа за врата. Хенри позволи на Стърлинг да се изправи, след което Алджамейн опита да го събори, но не успя. Двамата се залепиха за мрежата в клинч и размениха удари. Стърлинг опита събаряне, но не успя. Клинч и нов опит за събаряне от Стърлинг. В края на рунда Сехудо отбеляза събаряне, но не постига нищо с него.

В четвъртия рунд Стърлинг отново започна с ритници. Хенри обаче му отвърна. Добри удари от Стърлинг, след което клинч. Десен удар от Сехудо и ритник в тялото от Стърлинг. Сериозно надиграване и от двете страни в този равностоен рунд.

В последния рунд Сехудо вкара добре леви крошета. Размяна на десни удар от двамата. Стърлинг опита събаряне, но не постига успех. Серия от удари с коляно от страна на Хенри. Сехудо хвана Стърлинг за глезена и го засили към мрежата, след което го свали на земята. Стърлинг се изправи и отнася удари с коляно от страна на Сехудо. Край на битката.

Съдиите отсъдиха разделно предимство в полза на Стърлинг – (47–48, 48–47, 48–47)

mma.bg

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Бойни Спортове