Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot443431.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Алонсо: Колата се съживи за квалификацията – Sportove
Намери ни
To Top

Алонсо: Колата се съживи за квалификацията

Фернандо Алонсо ще започне надпреварата за Гран При на Маями от втората позиция на стартовата решетка, след като се възползва от грешките на Макс Верстапен и Шарл Леклер в решителната фаза на сесията за място.

В своето телевизионно интервю веднага след края на квалификацията испанецът разкри, че той и екипът му са експериментирали с различни настройки в хода на третата тренировка по-рано в съботния ден, но те не са сработили. Именно поради тази причина те са се върнали към малко по-базовите настройки от първите четири уикенда за година, което пък е съживило колата на испанеца за квалификацията.

„Беше добра квалификация.


Третата тренировка беше леко объркана за нас. Опитахме различни настройки, но те не сработиха и се върнахме към по-познатите неща от първите четири състезания и колата се съживи за квалификацията. Определено съм доволен от второто място, да видим какво ще направим от първата редица.

„Балансът на колата беше перфектен. Насладих се на всяка една обиколка, колата беше много приятна за каране. Бавните завои тук са доста сложни и на места, най-вече между завои 11 и 16 сме много близо до стените и там ти е нужно да имаш увереност в колата, за да можем да атакуваш, особено в квалификационната обиколка. Аз имах тази увереност, което много ме радва“, заяви Алонсо.

Той също така сподели и своето мнение за новия асфалт на пистата в Маями и ниското сцепление, което той дава от началото на уикенда. Испанецът намекна, че липсата на сцепление извън състезателната линия ще затрудни изпреварванията в хода на състезание и напомни, че не трябва да се забравя и прогнозата за времето.

„Мисля, че целият уикенд е труден за всички (с ниското сцепление). Състезателната линия е много тясна и извън нея е много хлъзгаво. Не трябва да забравяме и времето, все пак прогнозата е утре да вали и ако тя се сбъдне нещата ще се обърнат“, коментира двукратният световен шампион.

Попитан каква е причината за неговото силно представяне от началото на сезон 2023 испанецът бе категоричен, че атмосферата в Астън Мартин и разбира се колата на британския тим са основните фактори зад неговото връщане към челото на колоната през тази година.

„Мисля, че винаги съм бил мотивиран, винаги съм работил здраво, но не винаги съм имал отбора, който да вярва в моите възможности да настройвам колата и да движа тима напред. Също така не съм имал и толкова бърза кола, колкото имам сега. Лично аз не промених нищо в себе си, но Астън Мартин промени всичко за мен“, каза Алонсо.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558