Намери ни
To Top

ЦСКА може да довърши Левски още тази вечер, но „сините“ няма да се дадат без бой

Отборите на Левски и ЦСКА се изправят един срещу друг в мач №2 от четвъртфиналната серия между двата тима. Двубоят в столичната зала „Триадица“ ще започне от 19:00 часа, като резултатът в серията до момента е 1-0 в полза на „армейците“, които спечелиха първия двубой с категоричното 94:77 на своя територия.

Така тази вечер „червените“ имат възможността да затворят серията в своя полза и да се класират за полуфиналите, ако запишат втори пореден успех над вечния си съперник. Форматът на битката е до две победи от общо възможни три мача, като евентуален трети двубой ще се проведе в понеделник.


ЦСКА категорично бе по-добрият отбор в първия мач, като с изключение на равностойната първа четвърт оттам нататък двубоят бе спечелен по убедителен начин от „армейците“. Лидерите на тима Таменанг Чо и Брандън Йънг бяха неудържими, като първият наниза 21 точки при 9/11 стрелба от игра, докато вторият постигна дабъл-дабъл от 17 точки и 12 асистенции. Най-големият проблем за Левски бе този с Алън Арнет, който не приличаше на себе си заради получена травма, която повлия на представянето му и той завърши с едва 6 точки.

По този начин ЦСКА спечели втората си поредна победа над Левски в последния месец и продължава поетапно да си връща за загубения финал в турнира за Купата на България през март.

Ощр от категория Баскетбол