Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot442419.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Карлос Алкарас е на полуфинал в Мадрид след успех над Карен Хачанов – Sportove
Намери ни
To Top

Карлос Алкарас е на полуфинал в Мадрид след успех над Карен Хачанов

Защитаващият титлата си от турнира по тенис в Мадрид Карлос Алкарас представи на зрителите невероятен обрат през втория сет и елиминира руснака Карен Хачанов с 6:4, 7:5.

Алкарас, който е водач в схемата на състезанието от веригата АТР Мастърс 1000, изоставаше с 1:4 и 2:5 във втората част, но успя да се мобилизира до краен предел и накрая не сдържа радостта си от третото класиране на полуфинал в турнир от този ранг. Често използвайки дропшотове, за да се опита да неутрализира тежките удари на Хачанов от основната линия, Алкарас вкара 31 уинъра. И така успя да вземе мача за един час и 51 минути и е на две победи от четвъртата си поредна титла в турнир на АТР на родна земя.


На полуфинала Алкарас ще играе срещу Борна Чорич или Даниел Алтмайер. А една успешна защита на титлата му също би поставила 19-годишния играч по пътя към връщането на номер 1 в ранглистата на АТР.

„Беше изключително тежък мач! Първият сет беше толкова оспорван, че едва повярвах в успеха си. Във втория сет имах проблеми, той направи пробив и бях на един гейм от поражението. Но върнах пробив за 4:5. За мен беше наистина трудно да се върна, а той имаше своите шансове да спечели втория сет. За щастие използвах шанса си да спечеля, коментира испанският младок.

За Хачанов вероятно най-важният момент, който реши поражението му, беше пропуснатата възможност да направи пробив при 1:4. Но след 2:5 Алкарас изчисти грешките си и спечели пет поредни гейма, за да оформи успеха си в два сета.

В мач от третия кръг Стефанос Циципас преодоля представителят на домакините Бернабе Сапата Мирайес с 6:3, 6:1 и ще играе на чутвъртфинал срещу Ян-Ленард Щруф (Германия) утре.

Ощр от категория Волейбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558