Намери ни
To Top

Арсенал записа постижение, което не бе правил от 18 години

Отборът на Арсенал тотално надигра Челси в срещата между двата отбора от 34-ия кръг на Премиър лийг и заслужено спечели с 3:1. Това бе и последният мач на “артилеристите” срещу лондонски съперник, като отборът, воден от Микел Артета не загуби срещу нито един от тях в рамките на редовния сезон от английския шампионат.

Нещо, което не се бе случвало в историята на клуба от сезон 2004/2005.

Дори “артилеристите” съумяха да запишат дубъл срещу повечето от градските си противници.


В срещите, изиграни в английската столица Арсенал спечели 10 пъти и двукратно завърши наравно.

Именно Челси бе отбор, който бе сразен на два пъти. Освен победата с 3:1 във вчерашния 2 май (вторник) Арсенал спечели и в първата среща на “Стамфорд бридж” с 1:0. Другите два градски съперника, срещу които момчетата на Артета спечелиха и двата си мача бяха Кристъл Палас, който бе надвит съответно с 4:1 и 2:0, и Фулъм, който бе победен с 2:1 и 3:0.

Срещу Уест Хам пък Арсенал се препъна буквално преди няколко седмици и завърши на равно 2:2, което стана и началото на тяхното пропадане по пътя към загубата на титлата. Въпреки това първият мач през есенния дял на шампионата завърши с победа за “артилеристите” с резултат от 3:1.

Арсенал изпита затруднения и срещу сензацията на сезона Брентфорд. В първия мач срещу “пчеличките” момчетата на Артета стигнаха до 2:2, но на пролет нещата бяха съвсем различни и “топчиите” стигнаха до класика от 3:0.

В следващия кръг Арсенал се изправят срещу Нюкасъл, като ще гонят задължителни три точки, защото след победата срещу Челси, отборът си върна първото място в класирането. Лондончани за момента имат 78 точки от 34 мача и водят с две на втория Манчестър Сити, който обаче има два мача по-малко и вече контролира в своите ръце борбата за титлата.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол