Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/05/screenshot441977.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Преследван от „гепарда“ Баес, Циципас оцеля в мадридската джунгла – Sportove
Намери ни
To Top

Преследван от „гепарда“ Баес, Циципас оцеля в мадридската джунгла

След като победи Доминик Тийм в тайбрека на третия сет в откриващия си мач на „Мастърс“ турнира в Мадрид, Стефанос Циципас отново натисна газта в края при победата си срещу Себастиан Баес в понеделник вечерта със 7:5, 3:6, 6:3.

Гръцкият тенисист спечели последните четири гейма от първия сет и последните три от третия, за да продължи към осминафиналите на надпреварата с награден фонд от 7,7 милиона евро.

„Баес ме затрудни много. Честно казано беше натоварващо в много отношения.


Трябваше да покажа най-доброто от играта си. Той е тенисист, който покрива и тича из корта доста добре и използва това свое оръжие и срещу мен. Ориентираше се с лекота и се плъзгаше по корта като гепард“, каза Циципас след успеха.

Гъркът проби в третия сет за 5:3, а след това спаси две точки за пробив, преди да се наложи в мача, продължил повече от 2 часа.

„Той не се предаваше, бореше се за всяка точка и наистина се радвам, че преминах през това“, добави Циципас.

Гръцкият тенисист продължава да търси първата си титла през този сезон, като балансът му на червени кортове вече е 8-2. Циципас е финалист в Мадрид от 2019 година, а миналия сезон достигна до 1/2-финалите. Ако успее да спечели третата си „Мастърс“ титла тази седмица, той може да се изкачи до №3 в класацията на АТР и да се доближи на по-малко от 1000 томки от №1 в света Новак Джокович. От началото на годината Стефанос има два загубени финала – на Откритото първенство на Австралия и миналата седмица в Барселона.

Осмият поставен Тейлър Фриц от САЩ се наложи над чилиеца Кристиан Гарин с 6:1, 7:6 (4), а китаецът Чжан Чжъчжен направи изненадата, като отстрани британеца Камерът Нори след 2:6, 7:6 (2), 7:6 (2). В следващия кръг той ще играе именно срещу Тейлър Фриц.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558