Намери ни
To Top

Паметен екип на Етър се върна на стадион „Ивайло“

Уникален екип на Етър от паметните мачове срещу Интер за Купата на УЕФА се завърна на стадион „Ивайло“, съобщиха от клуба. Фланелката е с №5 е била притежание на защитника Стефан Грозданов, който играе с нея срещу Интер на 2 октомври 1974 година на стадион „Сан Сиро“. Грозданов си е разменил след мача фланелката с Джачинто Факети, после тя става притежание на колекционери и бе обявена неотдавна за продажба за 400 евро.

С откупуването й се зае Фен клуб „Етър“, като средства дариха десетки фенове на „болярите“, както и легенди на клуба като Красимир Балъков.


Уникалният екип бе официално представен на специална церемония по време на почивката на мача Етър – ЦСКА 1948 II.

Представителят на Фен клуб „Етър“ Владимир Минев я връчи символично на именития треньор и футболист Георги Василев, който е играл и в двата мача с Интер. „Предисторията на тази фланелка е интересна. Тогава имахме само един екип, който бай Иван Печков го переше след мача и ни го даваха следващата седмица. Нямахме възможност да разменяме фланелки, както е модерно сега. И изработиха този екип специално за мача с Интер Милано, защото знаехме, че ще го разменяме с техните играчи. Този екип е ползван именно на двубоя с „нераздурите“, а мачовете ни с тях за Купата на УЕФА си остават паметни в историята на нашия клуб“, сподели Георги Василев.

От своя страна той предаде екипа на сегашния президент Деян Куздов, а фланелката ще заеме достойното си място в една от витрините на стадион „Ивайло“ заедно с шампионски екип на „виолетовите“ от 1991 година.

Снимка: etarvt.bg


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига