Намери ни
To Top

Артета: Ман Сити беше на различно ниво, ще се опитаме да спечелим оставащите мачове

Мениджърът на Арсенал Микел Артета говори преди лондонското дерби с Челси утре.

Логично младият специалист се върна към поражението от Манчестър Сити с 1:4 през миналата седмица: „Отне ми известно време да преодолея случилото се на „Етихад“. Не искаме да приемем това, но трябва да признаем факта, че те изнесоха мача на различно ниво. Ние не достигнахме това ниво, те бяха по-добри от нас и заслужаваха да спечелят мача“.


„Трябва да признаем, че все още имаме върху какво да работим. Трябва да бъдем скромни, да признаем кои са слабостите ни и да работим, за да бъдем по-добри. Но имаме и много силни страни и според мен има много неща, които сме направили добре през последните 10 месеца”, продължи той.

„Сега надпреварата за титлата вече не е в нашите ръце. Това, което е в нашите ръце, е да се опитаме да спечелим мачовете, които ни остават, а останалото зависи от Сити”, каза още мениджърът на Арсенал.  Артета беше попитан дали има нещо, което би направил по различен начин срещу Сити, а той отговори: “Да победим”.

Артета говори и за утрешния мач с Челси: „Не ми се е налагало да повдигам настроението на играчите, те все още са много амбицирани за утре. Много е трудно да се предвиди какво ще направят Челси, но ние трябва да се подготвим, за да спечелим мача”.

Микел Артета заяви, че ще направи оценка на състава на Арсенал на тренировката днес, така че не разполага с никакви актуализации относно контузиите. Той обаче говори за френския защитник Вилиам Салиба, за когото каза, че „изобщо не се е подобрил“ и потвърди, че бранителят няма да бъде на разположение за мача с Челси, като не може да посочи дата за евентуалното му завръщане.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол