Намери ни
To Top

Състезателите на Шуменска крепост заеха първо място в класирането по медали на турнира по кикбокс в Бяла

Представителите на спортен клуб Шуменска крепост спечелиха комплексното класиране по медали на турнира по кикбокс в стил „лоу кик“, който се проведе в град Бяла.

Възпитаниците на треньора Галин Методиев триумфираха с титлата, след като взеха 7 златни и 3 бронзови отличия.

Втори се наредиха кикбоксьорите на клуба домакин Минотавър с 3 златни, 2 сребърни и 1 бронзов медал, а трети на почетната стълбичка се качиха състезателите на Файт клуб Севлиево с 3 златни отличия и 1 сребро.

За най-перспективен състезател на турнира беше избран Манол Методиев от СК Шуменска крепост, а купата за най- техничен състезател грабна Георги Димов от СК Вокил (Варна).


Турнирът в град Бяла е насочен към начинаещите кикбоксьори в стила „лоу кик“ и за поредна година се провежда изцяло по правилата на Световната федерация ВАКО. Домакини са Общини Бяла (област Русе) и местния спортен клуб по кикбокс Минотавър.

„Радвам се, че за поредна година Община Бяла подкрепя развитието на кикбокса в града и в региона. С всяка година участниците стават все повече и този турнир вече е традиционен. Този тип състезания са много полезни за правилната селекция по време на Държавните първенства и дават възможност много по-неопитни състезатели да се обиграят и след това да се представят по-добре в по-силните надпревари“, заяви председателят на БККМТ Галин Димов.

Ощр от категория Бойни Спортове