Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/04/screenshot441427.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Колко стопа да очакваме днес? – Sportove
Намери ни
To Top

Колко стопа да очакваме днес?

Традиционно надпреварата за Гран При на Азербайджан във Формула 1 се печели със само едно спиране в бокса, освен ако няма чрезвичайни обстоятелства и излизания на колата за сигурност. Според официалния доставчик на гуми Пирели и днес феновете трябва да очакват само една смяна на гуми.

По данни на италианската компания най-бързият вариант за покриването на дистанцията от 51 обиколка е старт с гумите медиум и преминаване към хард между обиколки 13 и 20. Алтернативен вариант е началото с твърдите сликове, с които да се изкарат първите между 38 и 45 тура, след което да се направи една къса серия с меките смеси.


Съществува и вариантът за две спирания в бокса, който включва старт с медиум и след това две серии с твърдите гуми. Смените на гуми при този вариант трябва да дойдат съответно между обиколки 8 и 16 и между обиколки 27 и 35.

Разбира се възможностите за използване на всички тези стратегии изцяло зависят от това кой пилот с какви гуми разполага преди старта на състезанието. От пилотите в челото единствено състезателите на Ред Бул Серхио Перес и Макс Верстапен имат по два чисто нови комплекта гуми хард, което обаче означава, че в нито един момент от уикенда до момента те не са използвали тези смеси. В същото време съотборниците във Ферари Шарл Леклер и Карлос Сайнц имат по един комплект нови хард, а монегаска разполага и с един чифт вече карани гуми от този тип.

При смесите медиум също има разминаване между Ред Бул и Ферари, но не при новите комплекти, а при вече караните. Пилотите и на двата тима имат по един чифт нови гуми от средния тип, но тези на Ферари разполагат с по два вече карани, докато Верстапен и Перес са с по един.

Състезанието за Гран При на Азербайджан, четвърти кръг за сезон 2023 във Формула 1, започва днес в 14:00 часа българско време и ще може да бъде следено на живо със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558