Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2023/04/screenshot441325.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
В Кьолн се оплакаха от преместения мач с Леверкузен – Sportove
Намери ни
To Top

В Кьолн се оплакаха от преместения мач с Леверкузен

Спортният директор на ФК Кьолн Кристиан Келер разкритикува ръководството на Бундеслигата и регионалния съперник Байер (Леверкузен) за преместването на дербито от неделя за петък. Това е направено без да бъде питан отбора на Кьолн, но е взето предвид желанието на Байер (Леверкузен) да има повече време да се подготви за полуфинала с Рома в Лига Европа.

„Никой не може да обясни какви са точно процедурите, за да се стигне до тук. В противен случай вероятно някои хора ще загубят вяра, че има почтеност в състезанието“, заяви Келер, който самият е член на Управата на Бундеслигата.


Келер специално отиде при журналистите в микс-зоната след поражението у дома от Фрайбург, за да говори по този въпрос.

„Чудя се защо нищо не беше пренасрочвано миналата година, когато Айнтрахт (Франкфурт) играеха в Лига Европа. Байерн (Мюнхен) играе за европейски трофеи всяка година, но никога техни мачове не се местят и не се ощетява календара в Германия“, добави Келер.

„Оттук нататък всички ли ще дойдат в офиса на Лигата и ще кажат: вижте, имаме важен мач в Европа, дайте да преместим другия мач с тези убедителни за нас причини?“.

Той припомни, че Кьолн е трябвало да играе с Хофенхайм около 48 мача след мача с чешкия Словацко в Лигата на Конференциите и именно в тази натоварена програма техният нападател Флориан Дийц е скъсал кръстни връзки на коляното.

„Не мога да обясня на никой в нашия клуб защо се случва това. Ние като противник на Байер (Леверкузен) бяхме последните, които сме замесени в това решение. Решението си беше взето, когато ни информираха“, ядосва се директорът на „козлите“.


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558