Намери ни
To Top

Барселона 3:0 Бетис, много фенове си тръгнаха

Отборът на Барселона води убедително с 3:0 на Бетис на “Камп Ноу” в среща от 32-рия кръг на Ла Лига. Андреас Кристенсен беше точен в 14-тата минута, в 36-ата Роберт Левандовски удвои, а Рафиня покачи на 3:0 в 39-ата. От 33-тата домакините са с човек повече след червен картон на Едгар Гонсалес. 

По-рано през седмицата тимът на Чави разочарова след поражение с 1:2 от Райо Валекано.


Независимо от това той е лидер и изглежда сигурен шампион.

Наставникът залага на Андреас Кристенсен като титуляр. Заради контузия датският защитник не е играл от 19 март насам. Друг футболист с проблеми досега – Усман Дембеле, който вече е възстановен, е сред резервите. Педри и Гави започват заедно от първата минута.

Бетис се бори за участие в евротурнирите и преди този мач е на шеста позиция. Тимът излиза без Набил Фекир и Борха Иглесиас, които са контузени. Бразилецът Вилиан Жозе е на върха на атаката в състава на Мануел Пелегрини. Преди началото стадионът аплодира легендата на гостите Хоакин, който в края на сезона ще прекрати кариерата си. 

Това е трети сблъсък между “блаугранас” и севилци от началото на годината. В предишните два Барса спечели – първо с дузпи в полуфиналите за Суперкупата на Испания и после с 2:1 като гост за първенство.

Срещата започна скучно и нямаше никакви положения. Чак в 14-тата минута се стигна до първия удар изобщо към някоя от вратите, но в случая това беше гол. Рафиня центрира в наказателното поле на Бетис и там Кристенсен насочи спокойно в мрежата на Руи Силва за 1:0.

В следващите няколко минути „вердибланкос“ отговориха с две опасни центрирания от лявото крило. Гостите обаче имаха нещастието да загубят централния си защитник Луис Фелипе, който заради травма беше заменен.

Появилият се на негово място Едгар Гонсалес остана на терена само 21 минути, защото си изкара два жълти картона и в 33-тата беше отстранен.

Само три минути бяха нужни на каталунците с числено превъзходство, за да вкарат втори гол. Точен беше Левандовски след асистенция на Жул Кунде. 

След още три минути топката пак се озова в мрежата на Силва – този път след удар на Рафиня. Последва обаче щателно преглеждане от ВАР за възможна засада на бразилеца при паса на Бускетс към него. В крайна сметка всичко се оказа редовно – 3:0 за Барса.  

Съставите: 
БАРСЕЛОНА: Тер Стеге, Кунде, Араухо, Кристенсен, Балде, Бускетс, Де Йонг, Педри, Гави, Рафиня, Левандовски 
БЕТИС: Силва, Монтоя, Пецела, Фелипе, Миранда, Родригес, Карвальо, Енрике, Айосе, Каналес, Вилиан


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория Световен футбол