Намери ни
To Top

Сакраменто развали плановете на шампионите и изпрати серията в седми мач

Отборите на Сакраменто Кингс и Голдън Стейт Уориърс ще излъчат победителя от своята четвъртфиналната серия в решителен седми мач. Тази нощ „кралете“ успяха да се спасят от елиминация, след като сразиха шампионите със 118:99 (23:25, 35:26, 32:29, 28:19) в шестия мач, проведен в „Чейс Сентър“ в Сан Франциско. 

По този начин момчетата на Майк Браун си извоюваха възможността да отстранят първенеца за миналия сезон утре вечер от 22:30 българско време пред своите фенове, тъй като отборът разполага с домакинското предимство в серията, която вече е с общ резултат 3-3 победи. 

След равностойното начало на двубоя и няколкото размени на водачеството, Сакраменто нанесе първия по-сериозен удар в мача в средата на втората четвърт, когато излезе напред с 10 точки при 55:45. „Кралете“ запазиха аванса си до края на първото полувреме, а след това успяха да отблъснат всеки опит на Уориърс за скъсяване на дистанцията. 

Отличните изяви на Ди’Аарън Фокс и Малик Монк започнаха да пречупват „воините“, като благодарение на тях Сакраменто поддържаше своя аванс от десетина точки в началото на последния период при 102:91. До края на срещата Голдън Стейт не успя да се върне в двубоя и Кингс заслужено триумфираха с победата. 

Малик Монк изригна с 28 точки и 7 борби за Сакраменто от пейката. Ди’Аарън Фокс добави още 26 точки и 11 асистенции, Кийгън Мъри допринесе с 15 точки и 12 овладени топки, а Кевин Хъртър и Трей Лайлс отбелязаха по 12 точки. 

Стеф Къри бе най-резултатен за Уориърс с 29 точки и 5 асистенции. Клей Томпсън наниза 22 точки, а Андрю Уигинс приключи с 13 точки и 7 борби.

Ощр от категория Баскетбол