Намери ни
To Top

Докторът на Партизан: Ябуселе е за затвор

Докторът на Партизан Мома Яковлевич даде разяснение около контузията на Данте Екзъм вследствие на зверското меле по време на двубоя срещу Реал Мадрид от плейофите на Евролигата снощи. Медицинското лице на “гробарите” заяви, че австралиецът е със скъсано сухожилие на пръст в крака и добави, че човекът, който му причини това – крилото на мадридчани Гершон Ябуселе, е за затвор и за доживотно отстраняване от баскетбола.

“Екзъм е със скъсано сухожилие на пръст в крака. Контузията е сериозна и сега той ще трябва да се придвижи с патерици до Белград, където да му направим снимка.


Горната му устна също пострада. Начинът, по който Ябуселе го хвърли на земята, е за затвор, за доживотно отстраняване. Той можеше да си счупи гръбначния стълб, да нарани главата си или дори кариерата му да бъде прекратена. Това беше ужасно, никога не съм виждал нещо подобно през живота си”, каза Яковлевич пред “Телеграф”.

По всяка вероятност Ябуселе ще отнесе тежко наказание от Евролигата, което може да достигне до лишаване на състезателни права в период от четири години. По-късно днес се очаква от най-силния клубен европейски турнир да излязат с окончателните си решения след мелето в Мадрид.

Ощр от категория Баскетбол